Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Tips på Joyce Carol Oates önskas!

Skrivet av Malmö
Läste som kurslitteratur en novell av henne som var grymt bra, så nu vill jag läsa mer. Vet att hon är en exceptionellt produktiv författare så är tacksam för tips på någon av hennes riktiga höjdare.
Svar på tråden: Tips på Joyce Carol Oates önskas!

Jag har bland annat läst

och älskat följande: Mitt i livet, Vi var Mulvaneys (TROR jag den heter på svenska iaf, jag läste den på engelska, nåt m Mulvaneys iaf) och Blonde (roman baserad på Marilyn MOnroes liv). Blonde var den som var tyngst att läsa av dessa. Mitt i livet var såååå bra.
Skrivet av    Mustardseed

Jag tyckte mycket om Blonde

Jag har även läst en om en halvalkoliserad ganska framgångsrik företagare som jag inte gillade, kommer tyvärr inte ihåg vad den heter.
Skrivet av    SambaSamba

Blonde! och några andra favvisar

Läs Blonde och du har en upplevelse framför dig. Det är Oates egen tolkning av Marilyn Monroes liv, så skickligt skriven att man tror att det är verklighet. The tattooed girl: Starkt porträtt av en ung tjej, ganska provocerande. Våld: Mycket bra om våldtäkt på flera plan. Inte så lång, rätt otäck. Jag ska ta dig dit: Känns nästan som ett självporträtt, huvudpersonen pluggarpå universitetet på 60-talet och kämpar för att passa in. Inte hennes bästa bok, dock. Just nu läser jag \"the Falls\", Fallen. Har inte kommit så långt, men låter mig uppslukas och förföras av min favoritförfattare och är redan inne i hennes speciella värld...
Skrivet av    Icka

Åh, min favorit!

Jag tycker eg inte att Oates skrivit något dåligt men mina favoriter är: Blonde Det var vi som var Mulvaneys Mitt i livet Marya - ett liv Gör med mig vad du vill Den tatuerade flickan Läser nu Fallen, hennes senaset som finns på svenska och den är (halvvägs) väldigt bra. Älskar verkligen hennes böcker!
Skrivet av    Annika T

Rosamond Smith

Hon skriver deckare under den pseudonymen. Spnningen ligger mycket i det som händer inom och mellan personerna. Sedan instämmer jag i rekommendationen av Blonde.
Skrivet av    rosy_posy

Jag har bara

läst Mitt i livet, som jag såg att flera andra tipsade om. Men den är å andra sidan en av de bästa böcker jag läst någonsin. Läs den!
Skrivet av    semla

Hon hetter väl Lauren Kelly också?

Jag har sett två olika pseudonymer på henne, vad mycket böcker hon ger ut! Hon skriver ju ungdomsböcker också, att hon hinner.....
Skrivet av    Chand

Mitt i livet!

Är en av mina favoritböcker. Läs den, även om den är lite trög i början!
Skrivet av    Johanna

Artiklar från Familjeliv