Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Tänkte precis skriva...

Skrivet av Frustrerad Barbamamma!
...ett inlägg om läckande blöjor!

Vårt problem är att vi inte kan hitta någon som fungerar om barnet kissar då det ligger på sidan.

Detta gäller både min tremånaders och min treåring (som fortfarande har nattblöja).

När jag ammar så liger ju lillan naturligtvis på sidan och i vår säng - så när det läcker och det blir lakansbytning mitt i natten är "urless på alla blöjor" bara förnamnet!

Vi har dessutom med båda våra flickor varit tvungna att gå upp i storlek tidigare än vad de rekommenderade kiloangivelserna säger.

Min tremånaders tex använder Libero Maxi och Pambers nr 4!

Jag vet inte om det bara är att acceptera att det inte finns någon blöja som klarar att barnet ligger på sidan och kissar.

Ps. Vi har prövat alla knep så som blöjan långt fram, vika in med pekfingret runt resåren (libero), pluffsa upp dem och vika en skåra i mitten - och ändå fungerar det inte. I natt läckte Pampers Baby Dry 4 - och att hoppa på nästa storlek är lite väl för en tremånaders. Fast den är inte lätt att stänga rejält med snibbarna - man kommer bara en bit in på den knubbiga magen. Ds
Svar på tråden: Tänkte precis skriva...

Testa...

Liberos Baby&GO! Har haft dem sen Wilma nästan hade rätt vikt och de har aldrig läckt på natten! Även Ida använde UP&GO blöjor dygnet runt och vi hade inga problem med läckage då heller. Kan det inte vara så att blöjan ni har nu blir för stor runt benen eftersom ni har gått upp en strl. \"för tidigt\"?
Skrivet av    Venus

varför så stor storlek?

Den storlek du har till din tremånaders använder jag till min 2 åring (libero maxi 11-14 kg). Att den läcker måste ju bero på att benstorleken är anpassad till ett barn som är större (om du inte har en 3 månaders som sprängt alla gränser på viktkurvorna). Det är ju inte särskilt konstigt att det rinner ut på sidorna. Hitta en blöja som passar med rätt viktangivelser, blöjorna är ju anpassade efter nån typ av normalkurva och det är rätt stor skillnad på en spädis och en 2 årings lårstorlek. Det finns ju en uppsjö med olika blöjor, det är bara att börja prova igenom sortimentet :)
Skrivet av    lisalei

Kanske har du för stor blöja till den lilla? IMT

.
Skrivet av    Pepparkakan med 3 grabbar

Absolut inte för stor!

Nej, det var länge sedan vi gick upp från midi (5-8kg) det var straxt efter tvåmånaders kollen, då vägde hon 6,5 kg. Maxi är från 7-14 kg. Det är inget problem med låren - det är inte där det läcker, utan upp på sidan. Men de som läckte senast var Pampers motsvarighet - Libero funkar än så länge (peppar, peppar). Ni få tro vad ni vill - men även Maxi börjar bli trång att stänga och funkar kanske ett tag till. Men när dessa börjar läcka pga storleken är det kanske dags att prova up & go eller Pampers motsvarighet, som Venus tipsade om. Men det är frustrerande att ha så många blöjor hemma som man betalat dyrt för och inte kan använda - man köper storpack och så hinner blöjorna börja läcka när man bara kommit till hälften, förmodligen av att de blivit för små. För när vi gått upp i storlek har de ju slutat läcka.
Skrivet av    Frustrerad Barbamamma!

En bebis...

...har en helt annan kropp än en lång, smal två-åring. Varför? Självklart för att storleken innan blivit för liten och läckte ständigt. Maxi går från 7 kg och inget annat. Varför idiotförklarar du mig när jag bara vill få tips och råd? Om blöjan skulle vara KOPIÖST stor runt låren som du beskriver skulle vi väl inte använda den. Och dessutom är det aldrig där det läcker - utan på sidan, uppåt. Om du vill tro att andra är idioter behöver du inte komma med råd!
Skrivet av    Barbaman

Jag har haft samma problem

Vi testade runt olika blöjor och de som har funkat bäst har varit byxblöja men även Lidl`s blöjor har suttit perfekt och knappt läckt något. Vi har också fått ha en stl.större på våran yngsta då han vägde nästan 9 kg vid 3 mån. Hoppas att det ordnar sig för er, kramar
Skrivet av    sara med 4:e på väg

men snälla!

Jag har för det första _inte_ idiotförklarat någon. Det är nog vad du själv läser in i mitt svar ... Till själva sakfrågan: Du skriver själv att du bytt till en större storlek innan viktangivelserna stämmer för ditt barn. Jag undrar då varför. Det är ju inte alls konstigt att det läcker om du har en blöja som är anpassad för helt andra vikter (och då naturligtvis också längder och bredder, det är ju proportionerligt uträknat av blöjtillverkarna). Ja, jag skrev fel angående viktangivelserna på storleken. Men det är likväl samma storlek som jag har på min 2 åring. Och då går klisterremsorna nästan ihop över magen på henne. Så för mig låter det väldigt stort att ha denna storlek på en 3 månaders baby och därför undrade jag varför du behövde använda en såpass stor blöja. Om det läcker på sidan och uppåt så tycker jag att det låter som om blöjan inte sitter åt tillräckligt i midjan och då är vi tillbaks till samma sak igen - blöjan är kanske för stor för din lilla tjeja, eller så är passformen på dessa två märken inte kompatibla med din dotters kropp helt enkelt. Jag har heller inte skrivit att blöjan är kopiöst stor runt låren, bara att den borde vara anpassad för lite större barn än en 3 månaders baby. Självklart får du använda vilken blöja du vill, men som du själv skriver så ville du ha råd och hjälp och mitt tips till dig var att testa något annat märke än de två största tillverkarna, det kan ju hända att ditt barn är som skapt för att ha icas blöjor eller coop eller euroshopper eller nåt annat. Så ursäkta mig om mina råd var helt värdelösa, jag försökte bara hjälpa till.
Skrivet av    lisalei

tips (även om du inte vill ha tips från mig)

på bensinmackarna brukar man kunna köpa enkelpack av blöjor. Då slipper du få så många över om det visar sig vara fel.
Skrivet av    lisalei

men vad väger din

3 månaders? Om blöjor upp till 14 kilo börjar bli för små!
Skrivet av    eva

Icahandlarnas

blöjor har resör både fram och bak upptill Liberos har bara baktill. Kanske ska du testa en annan sort. menar inte Ica premium nu utan de som heter bara Icahandlarnas. eller ja något annat märke med mer resår i upptill om det är där problemet sitter. kanar blöjan ner på någotvis eftersom det läcker upptill? jag tror mer på en blöja med rätt storlek och leta alternativa märken som passar bättre än att ta på en superstor blöja (låter stort i mina öron jag har nämligen med en 3 månaders bäbis hemma) så rådet blir testa olika märken ev med resår i midjan alltså även fram inte bara bak och inte fööör stor blöja även om den sitter bra när man tar på den så när barnet rör sig blir en förstor blöja otymplig och kanar lite än en lagomblöja gör. handlar det om midjemåttet att det blir för trångt på blöjan och det gör att du går upp i storlekar så även där olika sorter sitter olika snävt har jag upptäckt.
Skrivet av    X-tjejen med 3 små busungar

Tack för alla goda råd och tips!

Som jag skrev så har vi varit TVUGNA att gå upp i storlek. Ni är många som verkar förvånade, nästan chockade eller t.o.m. tror att jag är korkad för att jag har en blöja med en ca viktsangivelse på 7 - 14 kg på min tremånaders som faktiskt ryms inom den angivelsen, nämligen över 7 kg. Om jag skriver att vi varit \"tvugna\" att gå upp i storlek få ni väl anta att vi, med ett barn tidigare, är kompitenta nog att avgöra när en blöja blivit för liten och läcker pga det. Sedan kan kanske en blöja som varit för liten för en knubbig bebis passa den samma när den har blivit 1 ½, då kroppen ser annorlunda ut. Kiloangivelsen är ju bara ett riktmärke, dvs någonstans mellan 7 och 14 kilo \"kan\" den passa. Sedan var min grundfrågeställning att de flesta blöjor verkar läcka om barnet kissar just då det ligger på sidan och sover. Men att det kanske bara är något man får acceptera? Är det någon fler än jag som haft detta problem? För att förtydliga mig, Libero Maxi är en blöja som inte läcker för oss just nu, (de passar vår tremånaders alldeles utmärkt!) men det är lite av ett lotteri för det verkar bero på det här med sidoläget.
Skrivet av    Barbamamman

problemet

har varit att en blöja som funkat bra blivit för liten alldeles för \"fort\". Att man står där med halva dubbelpacket kvar. Men detta \"problem\" är kanske mest i början när man går upp i vikt så fort. Sedan kan barnet stå och stampa med samma kilo ett bra tag. Vem vet, jag kanske får användning av dessa nu ratade Pampers Baby Dry upp till 9 kg, tror jag, senare, när lillstumpan växer på längden. Ja, jag blev lite irriterad igår när jag läste ditt första svar. Kände mig idiotförklarad då du undrar \"varför\" när jag förklarat att vi var tvungna och självklart då, att de mindre blöjorna var för små. Men, no hard feelings!
Skrivet av    Barbamamman

Det här med...

...att kiloangivelserna inte stämmer så bra för mina två töser menar jag den övre angivelsen. Vi har aldrig kunnat ha en blöja till den maximala kiloangivelsen - den har alltid börjat att läcka långt innan. Men att ta Libero Maxi på en tremånaders som väger mer än 7 kg är ju riktigt om man följer den nedre viktangivelsen. Och det funkar bra! Men det är som med vår treåring som väger 13-14 kg - för henne skulle Maxi vara på tok för liten. Hon har en blöja som går till 25 kg.
Skrivet av    Barbamamman

Tack!

Vi är alltså inte ensamma om detta! Fick ett tag känslan att mina barn var jättebebisar från en annan planet! ; ) Ha det bra! Och tack för tipset!
Skrivet av    Barbamamman

byxblöjor

har vi slutat att ha (både pampers och libero). Jag tycker att de inte klarar så mycket kiss. Vi har under en längre tid haft Baby dry (pampers) på natten. Den är nästan alltid torr trots mycket kiss. Och jag håller med dig om blöjstorlek (främst Pampers)! Vi fick också byta mycket tidigare än vad angivelserna rekommenderade.
Skrivet av    Zukits med Filip 18/6-04

tyvärr tyvärr

har jag inget tips, det var samma för oss. Vi provade dra-upp-blöjor, men det blev samma sak. Sonen låg på sidan på nätterna och sov, och ammade rätt mkt på kvällen o natten, och det läckte ofta, även om mkt av blöjan var oanvänd. Problemet tog inte slut förrän han slutade amma så grymt mkt på natten. Det var efter att han börjat med gröt på kvällen, vid ca 6-7 mån. Men hoppas ni hittar nån bra blöja med hjälp av tipsen ovan! :)
Skrivet av    Sara m 3

Har ännu större blöjor

Min 3-månaders vägde 8240 g vid senaste kollen och jag använder 12-22 kg till honom på natten och då läcker det inte (coops svanenmärkta blöja) Han är rejält knubbig och hans storebror på 2,5 år använder storleken under (7-16 kg) Bebisen använder dessa 7-16 kg blöjor dagtid och har gort sen 7 kg då 5-8 kg kändes alldeles för små för knubbisen.
Skrivet av    Maria med 4