Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Sena dagar

Skrivet av Caroline m.A+bf 21/4
Jag jobbar som frisör, och jobbar oftast till 17.30. Och nästan alltid när jag hämtar sonen ca. 17.40, så är han ensam kvar.
Finns det inga andra föräldrar som jobbar sent? Min son är på dagis ca 7 timmar per dag, så han har inte så himla långa dagar, men timmarna är lagda lite senare på dagen.
Jag har så himla dåligt samvete för att han är där själv. Är det någon mer som har det likadant?
Svar på tråden: Sena dagar

Jag förstår vad du menar ....

.. de dagar då jag jobbar eftermiddag lämnar jag sonen vid 10.30, strax innan lunch och min man jobbar till kl 17 varje dag (8-17) .. Linus är nästan alltid ensam kvar, eller så är det nån unge till kvar också men man börjar ju fundera över varför det inte är fler barn kvar den tiden, det måste väl vara fler som jobbar längre än till kl 17?
Skrivet av    S med Linus & Ida

Sonen som är 3 år

går på dagis från 7.30-17.00. Så han har låånga dagar och jag jobbar 100%. Och då smiter jag ändå 30 minuter tidigare varje dag (som jag iof tar igen med kortare lunch rast och inga fikapauser).
Skrivet av    Poppy

Det är

nästan likadant för mig när jag hämtar sonen. Då är det han och en pojke till - med den skillnaden att jag hämtar 15.45!! Jag tycker att snacket går hela tiden om att barn går så långa dagar på dagis, men jag undrar - var då ngnstans? Jag jobbar 75% och lämnar 07.30 och hämtar 15.45. Jag har ung 30 min pendling enkel väg mellan dagis och jobbet. När jag lämnar min son är det kanske 4 andra barn där (av 17) och när jag hämtar honom är han en av de sista. Jag tycker inte du skall ha dåligt samvete, han har ju inte så långa dagar. Se det istället som att han får en lugn mysig avslutning på dagisdagen - bara han och en fröken!
Skrivet av    Mia A

Mina barn är ofta sena..

..de är förvisso syskon så de har varandra, men de gillar att vara sena eftersom de kan få full uppmärksamhet då. Tidiga mornar, och sena eftermiddagar tycker de nästan är bäst. Så jag tycker inte du ska ha dåligt samvete.
Skrivet av    Wondergirl

Mysigt ensam med fröken

Se det hellre som positivt att han får vara ensam med fröken en stund varje dag. Då får han hela uppmärksamheten och kan välja sagor osv utan att någon annan är med och styr.
Skrivet av    Sofia*

Vi har en

sen dag i veckan-till 17. Då är lillan oftast ensam kvar. Då vi hämtar 16 kan de vara en 4 barn/ avd kvar. Så de flesta verkar hämta ngn gång mellan 15-16.30.
Skrivet av    Akleja

mysigt och mysigt

jag jobbade sent i dag.1 barn kvar från 16,45 till 17,15.vet inte om han tyckte det var så mysigt.vi läste flera sagor åt frukt små pratade men han undrade hela tiden när pappa kommer och spanade ut mot dörren.
Skrivet av    moa

Konstruktivt

Varför spä på ett redan dåligt samvete?
Skrivet av    Malin

En till två sena dagar/vecka

har vi. I vårt fall så finns det inga altenativ så vi försöker göra det bästa av det. I ert fall så tycker jag inte att du ska behöva ha dåligt samvete då du lämnar senare. Tror att barnen kan uppfatta det som mysigt att få stå i centrum och ha fröken för sig själv. Min dotter tycker det är mysigt med de flesta fröknar men med en fröken så gillar hon det inte alls. Hon har inte tid för mig säger dottern, bara pratar i telefonen.Denna fröken brukar använda sista timmen åt att ringa. Vet ej om det är privatsamtal eller inom jobbet. Men det har varit så det senaste året att jämt när jag hämtat så sitter hon i telefonen. har fösökt ringa när jag velat hämta tidigare (vi rekommenderas att ringa om vi ska hämta tidigare) men då går det inte att komma fram. Är flera mammor som uppmärksammat detta.
Skrivet av    Malin

Tack

Det verkar som om det finns några fler ialla fall. Kunde inte vi slå oss ihop på samma dagis:) Caroline
Skrivet av    Caroline m.A+bf 21/4

Hmmm

Vi har det visserligen inte så eftersom vi jobbar oregelbundet och kan saxa en massa. Men dåligt samvete har jag för en massa saker.... Vi har alla olika förutsättningar och gör det bästa vi kan i den situationen vi befinner oss. Kan man begära så mycket mer egentligen? Tycker din son själv att det är jobbigt eller är det din egen uppfattning om hur saker \'borde\' vara? Jag vet att det är lättare sagt än gjort, men vi borde nog bli lite bättre på att se det positiva med oss själva än att bara kritisera sig själv för allt man inte hinner/orkar. Om din son _själv_ tycker att det är ett problem kanske du kan kolla med personalen om det finns andra avdelningar med fler barn som är där sent? I så fall kanske det är bättre att han byter avdelning.
Skrivet av    Ele

det baror ju helt på vilket barn det är

man kan inte säga att alla barn tycker det är mysigt men man kan inte heller säga att inga barn tycker det är mysigt. låt mamman och förskolepersonalen avgöra det för just denna individen :) den pojken du jobbade med har inte samma personlighet som barnet i huvudinlägget
Skrivet av    Emma

Har ni berättat det för föreståndaren/chefen?

Tycker faktiskt att man ska göra det. Har haft kolleger som har ägnat tid åt att ringa, men det händer sällan något när vi kolleger säger något, men när ni föräldrar säger, oj oj oj, då tar de ofta det på allvar.
Skrivet av    Förskollärare

Riktigt sena dagar

Mina barn är på dagis 8.30-18.30
Skrivet av    Helen mT&S

6.30-18.30 här

Är ensamstående o har inget annat val. Försöker att ej ha dåligt samvete, sonen trivs, mår bra, är glad men lite trött.
Skrivet av    Maria

Jag har lagt fram det lite fint till den det berör

Har två gånger sagt att jag försökt komma fram ena gången 1 timma och andra gången 1,5 timma. men att det var helt omöjligt. Frågade om de inte kunde ha två telelinjer men detta var ett udantagsfall sa hon. Ville inte åka och hämta mitt barn då vi fått direktiv om att alltid ringa innan och säga till ifall vi blir tidiga (mer än 30 minuter). Ena gången gav jag upp och åkte till dagiset ändå och då hörde jag att hon pratade om någon fest på lördagen så jag gissar att det var privatsamtal men jag vet inte. På föräldramötet för några veckor sen så började jag prata med några andra föräldrar och då berättade de att de var så irriterade på detta. De struntar numera i att ringa flera gånger när de ska hämta tidigare. Deras bran hade också uttryckt att fröken bara sitter i telefonen när vi är ensamma. Orsaken till att det är svårt att få förändring är nog att hon arbetat längst på dagiset samt att hon är förskollärare och har ansvaret på dagiset. Annars är jag jättenöjd md dagiset och övrig personal.
Skrivet av    Malin

Julia oxå

Julia är alltid kvar sist och jag hämtar 17:00(kommer 09:30), vilket jag inte tycker är så sent men alla andra går hem vi 16:00-16:30. Jag hade lite dåligt samvete i början men personalen sa att hon hade det så bra och hann varva ner innan jag kom och det märks, hon är lugn och mysig när jag kommer.
Skrivet av    Ciaai m Julia-03

Artiklar från Familjeliv