Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Nån som är med i en bokcirkel?

Skrivet av pallella
Vi är några stycken som tänkte träffas och prata om en bok vi alla läst. Tänkte bara höra hur ni andra gör? Såklart finns ingen färdig mall, emn det skulle vara kul med lite inspiration.!
Svar på tråden: Nån som är med i en bokcirkel?

Vi har en bokcirkel!

Vi är 4 personer som träffas en gång/månad och vi turas om att välja en bok som vi alla läser till nästa träff.Då diskuterar vi den boken lite allmänt vad vi tycker är bra eller dåligt, ja vi pratar helt enkelt om boken. Sedan presenteras den bok vi ska läsa till nästa gång, spännande...Vi träffas på långlunch (2-3 timmar)en vardag. De krav vi har på boken som väljs: den ska finnas i pocket, det ska vara skönlitterärt,vi tar med boken och visar den, om 2 eller 3 läst boken har vi en reservbok med (har aldrig hänt att vi behövt ta reservboken), vi respekterar valet även om vi tycker boken verkar trist (den är ju vald med omsorg). Vi tycker alla att det är ett bra sätt att träffas på, det ger en extra upplevelse av boken att diskutera den med andra som också läst den. Vi har haft träffar sedan augusti 2004 varje månad. Hoppas ni får roligt med er bokcirkel.
Skrivet av    Chand

Vi hade en

men vi hade så olika smak på böcker så vi kunde inte komma överens om vad vi skulle läsa och den rann ut i sanden... Men när den var igång hade vi träff en gång i månaden. När vi träffades hade alla läst boken vi bestämt. Vi åt lite mat ihop och pratade om boken. Vi var noga med att alla skulle få säga sitt. -Sen avslutades varje träff med att vi bestämde bok för nästa gång. Jag tycker det var jätteroligt och skulle gärna vara med i nån mer bokcirkel, men det är så svårt att få tiden att räcka till...
Skrivet av    Evie

Varför välja tillsammans?

Läs i mitt inlägg ovan hur vi gör, vi turas om att välja och överraskar de andra när vi presenterar boken. Bra, för då \"måste\" man läsa sådant som man kanske inte annars väljer, det ger nya läsupplevelser.
Skrivet av    Chand

Artiklar från Familjeliv