Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Lekar till gymnastik ?

Skrivet av Marie
Hej! Vill ha förslag på roliga lekar att leka på gymnastik alltså gärna lekar där man rör sig ganska mycket det ska vara lekar med relativt lätta regler.
Svar
Olika varianter på kulllekar
pepparkakskull, iskull, flaggkull. Sedan finns ju alltid \"sista paret ut\" tex har du bollar finns ju även killerboll och spökboll.
Skrivet av    Pia, fritidspedagog
killerboll och spökboll
Hur gör man dom ?
Skrivet av    Marie
Ambulans
Ett barn är \"bacill\" och skall pjätta de andra barnen. När man blivit pjättad blir man sjuk/skadad och lägger sig ner på golvet. Fyra kompisar skall då bilda ambulans (en ambulans=fyra hjul) och bära kompisen till ett område (t ex tjockmattan) som föreställer sjukhus. Under tiden man är ambulans är man immun mot bacillen och kan inte bli pjättad. Så fort den \"sjuke/skadade\" lagts på sjukhuset blir han/hon frisk och kan vara med i leken igen. Det gäller för bacillen att pjätta alla så ingen kan rädda någon annan, och omvänt gäller det för övriga att snabbt bilda ambulanser och rädda så många som möjligt så fort som möjligt. Kräver ganska stort utrymme, men brukar bli jättekul!
Skrivet av    Anonym
Så här
Killerboll: Man har en el två bollar som man kastar på varandra, får man bollen på sig åker man ut. Händerna och huvudet är \"fredade\" kroppsdelar så man får ju självklart fånga bollen. Alla kör mot alla över hela salen och sedan är en kvar. Spökboll: Du har två lag på varsin sida om två bänkar, sedan är en från varje lag spöke och är bakom motståndarlaget. Det går ut på att man ska kulla varandra med bollen, händer och huvud-fredade. När man blir kullad blir man spöke och till lsut är alla spöken i laget. Man får ju även använda sig av spökena och passa dem.
Skrivet av    Pia, fritidspedagog