Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

fråga

Skrivet av anoym än så länge
har man barnet på dagis som vanligt när det kommer syskon? jag kommer att jobba hemifrån o min sambo tar hela föräldraledighetn.
Svar på tråden: fråga

Man får ha dom 15h/v när det kommer syskon! imt

..
Skrivet av    Anonym

Olika från kommun till kommun

Man har alltid rätt till åtminstone 15 timmar dagis. I vissa kommuner, t.ex. Stockholm, får barnen gå på heltid även om någon av föräldrarna är hemma.
Skrivet av    ullen61

I solna gäller 30/h per vecka (imt)

-,.-
Skrivet av    Lea

Låt det äldre barnet få vara hemma i början

Lämna inte bort det äldre syskonet när det yngre har landat. Då kommer det att känna sig övergivet och det bäddar för mer konkurrens mellan syskonen i framtiden. Låt det äldre få vara hemma med vardagen. H*n vet ju att ni är hemma båda två och mår inte så bra av att vara på dagis. Hemma är alltid bäst när man är liten och fått ett syskon.
Skrivet av    Aino

I Sthlm får man ha syskon 30h/v på dagis IMT

.
Skrivet av    Pepparkakan

Hur kan du...

skriva så? Det beror väl på vilket barn det gäller och vilken situation man har. Vår äldsta kille gick kvar på sitt dagis när syskonet kom. Vi fortsatte helt enkelt hans rutiner och han trivs jättebra på dagis. Finns ingen jämnårig att leka med där vi bor heller. Jag har inte märkt av nån konkurrens eller svartsjuka mellan våra barn heller. Alla måste ju utgå från sin egen situation om vad som passar bäst.
Skrivet av    Pepparkakan med 3 grabbar

Din åsikt!

Jag hoppas du inte generaliserar nu och att du själv menar att detta är din åsikt som kanske baseras på dina erfarenheter. När jag föddes så fanns ingen barnomsorg för äldre syskon. Detta resulterade i att min äldre bror som då var 3,5 år blev tvungen att vara hemma. Han togs bort från sin vardag och sina kompisar. Inte har detta avlett någon konkurrens mellan oss.
Skrivet av    Elinen

Norr om sthlm

har vi endast 15h/v, & dock speciella tider som 8-11 varje dag :( Om man e arbetslös el. mammaledig fritids e med 15h/v...men bara tills det nyföda barnet är 2 månader
Skrivet av    NillaN m. M99 å L03

Det får stå för dig..

Min son var 4 år när lillasyster kom, och strax därpå blev det sommarlov så han var hemma med oss. Gud vad avundsjuk han var i början, han tyckte att det var lillasysters fel att han inte fick vara på dagis och träffa sina kompisar. När dagis sedan började igen så var det frid och fröjd, han går 15h i veckan på dagis. Om barnet trivs på dagis, och har alla sina kompisar där så förstår jag inte varför man ska straffa barnet och hålla det borta från alal roliga aktiviteter bara för att han eller hon får ett småsyskon. Ok om storasyskonet är väldigt litet, men lite äldre barn tycker nog att det är roligare att få ha kvar sina rutiner och kompisar.
Skrivet av    *Tina*

Vad som är bäst....

för sitt eget barn borde väl var och en veta bäst själv. Vissa barn behöver ha andra barn och vuxna runtomkring sig och mår tom sämre av att \"tvingas\" vara hemma från dagis/skola...
Skrivet av    Anna-Mia bf 7/3 -06

inget kommunalt dagis

vi har inget kommunalt dagis så jag tror inte de bryr sig så mcyektom exakta timmar o sånt trams. jag ville mer kolla med andra hur man ska tänka? om det blir nåt av barnet så kommer det i juni, och då stänger ju dagis för sommarlov så hon kan vara hemma 1 månad med oss. sen tror jag det är bäst för henne att gå tillbaka till sitt. kanske inte på heltid men ändå.
Skrivet av    anonym än så länge

Men även om det inte är kommunalt

Så tror jag reglen är att det är 15 h/vecka osm gäller. Men kolla detta med dagis, de kan ge bättre svar än mig.
Skrivet av    -Jessis-

Nu bidde det fel...

Varför kom inte min signatur in... *kliar mig i skallen*
Skrivet av    -Jessis-

I Danderyd

är det 20 h/vecka som gäller, barnen får vara på dagis 9-14 måndag-torsdag.
Skrivet av    Irma

Artiklar från Familjeliv