Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Sååååååååå pinsamt!!!

Skrivet av M
Är hemma med mina två barn, dottern 8 mån och så fyller sonen 2 år IDAG. Det planerade kalaset är på lördag, så vi ska baka tårta på fredag har vi tänkt.

Men eftersom han fyller idag vill mina föräldrar komma så jag köpte som hastigast en fryst jordgubbstårta igår på ICA. Spontant kom jag på innan idag att vi faktiskt kunde bjuda upp grannen med sina två döttrar också! Hon e nämligen speciell och passar INTE att bjuda när alla andra kommer.

Men så upptäcker jag när vi fikar att tårtan INTE kommer räcka till alla förmodligen. Mina föräldrar frågar: Men xxx(min sambo) får ju ingenting heller då!!!

Shit, sa jag. Alltså jag har ju egentligen inte tänkt att det skulle vara nått större idag utan på lördag och söndag. För då har vi bakat också, vilket vi planerat göra på fredag.

Kände mig så dum alltså. Mina föräldrar tycker säkert att jag var jätteflummig som bara hade räknat med just dom två.

Hur står jag ut nu efteråt och ha allt detta i tanken?

Min mamma sa: Ja men nu har ju du lärt att alltid köpa en tårta till!

Förpackningen såg ju så stor ut så jag tänkte att det räcker gott å väl. Jag hade ju faktiskt inte planerat att bjuda grannen heller men nu gjorde jag det utan att tänka.

Oh, vad jag grämer mig!
Svar på tråden: Sååååååååå pinsamt!!!

ta fram

ett glasspaket och lite chokladsås+strössel också då! Brukar vara mer poppis bland barn än tårta för övrigt...
Skrivet av    smamma

Det är ju just det att....

Vi nästan aldrig har nått hemma i glass eller godisväg om inte vi planerat nått speciellt. Så jag hade verkligen ingenting att ta fram. Fick passa på att springa iväg å köpa nått medans mina föräldrar var hemma med barnen innan grannen kom upp. Jättepinsamt! Pinsamt även inför mina föräldrar tycker. Jag har alltid varit sån att jag vill ha allting så perfekt så möjligt, även om det kan vara svårt att planera å hinna med när man har två småbarn.
Skrivet av    M

Men inte ska du behöva skämmas

med dina föräldrar. Jag har ofta lämnat barnen med \"gästerna\" och sprungit ett kort ärende. Med små barn kan man ju bli lite låst och inte kunna springa ut och handla lite snabbt bara. Jag har även fått passa syrrans barn medan hon köpte en glömd ingrediens till middagen som jag blev bjuden på. Det är sådant som händer så gräm dig inte över det.
Skrivet av    milla

Ok, men....

jag har så höga krav på mig själv hela tiden, allt ska vara perfekt.
Skrivet av    M

Artiklar från Familjeliv