Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Run girl, run!

Skrivet av a
Ofta när jag tar med mig mina två små barn hem till mina föräldrar eller dom kommer hit så är jag på språng jättemycket.

Det blir super stressigt då. Min sambo tror att jag får bra avlastning och är hyffsat utvilad när jag kommer hem å har varit hos mormor å morfar. Tvärtom!

Barnen leker, vi sitter å pratar. Så fort jag börjar på nått att prata om avbryter morsan mig med: Nu pillar han på det! eller: Nu stoppar hon det där i munnen! eller: Vad gör han nu där inne? osv. Hon springer inte själv utan det gör jag för att jag känner att jag har ansvar över mina barn. Men just att hon ska ha mig till att springa hela tiden! Samtidigt som min pappa sitter å frågar mig en massa saker å vill ha svar, blir sedan sur för att jag blir disträ och måste gå där ifrån hela tiden.

Sonen fick ett pussel av mina föräldrar idag. Jag vet inte hur många gånger hon sa till mig: Du måste ha han vid bordet när han pusslar med det så inte lillan får in dom i munnen!!

Hallå!? Jag är tvåbarnsmamma och snart 30 år, borde inte jag veta det eller?!

Pga det här blir det ofta jättestressigt varenda gång som vi träffas. Det är inte ofta hon kan få för sig att springa själv, eller varför inte bara låta dom få röra liiiite?! Herregud, hur nojjig får man bli?!
Svar på tråden: Run girl, run!

Jobbigt!

Det känns som att du är irriterad redan innan ni kommer dit. Men att du kanske inte sagt nåt? Sedan när du blir superstressad och superirriterad så smäller det. Men jag vet inte om du vänder det inåt, mot dig själv, eller utåt, så att du börjar skälla på dina föräldrar! Hur som helst låter det som om ni, du och din mamma, borde sätta er ner och prata lite lugnt nån gång om hur du känner det. Passa på när barnen sover eller prata i telefon utan barn. Säg precis som det är, men försök låta bli att anklaga din mamma! Jag vet, det är svårt, men det är faktiskt inte säkert att hon upplever situationen som du. Du kan ju också tänka igenom innan samtalet hur du skulle vilja att ni hade det när ni träffas så att du har ett färdigt förslag. T ex att ni springer varannan gång, att hon plockar undan det hon är rädd om innan ni kommer och barnsäkrar sitt hem, att ni delar lite på barnen och tar hand om varsitt eller liknande. Eller att dina föräldrar turas om att passa barnen några timmar när du är där så att du kan umgås med en av dem ordentligt och få lite avlastning.
Skrivet av    Icka

Artiklar från Familjeliv