Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Blir så trött på dagis!

Skrivet av Pernilla
Min flicka tål inte mjölk, ägg och soya. Jag har pratat ordentligt med personalen, lämnat skriftlig info osv. Nu har hon gått på dagis i tre månader.
Var på föräldrafika häromdagen och då har barnen bakat. Jag frågar om det finns nåt mjölkfritt, då svarar fröken "det är mjöl i" jo men han tål ju mjöl, säger jag, då går hon och kollar receptet och konstaterar att det är mjölk i. Sen berättar hon att de köpt soyamjölk till min flicka så att han oxå ska få mjölk när de andra får, snällt, men hon tål ju int soya! Som tur är hade hon inte druckigt av den.

Vid kals har det inte funnits mjölkfria alternativ, utom mariekex. Jag har erbjudit mig att ta med tex kanelbullar, men då säger de att de ska baka - närdå?

Fler som har problem med dagis och tips på hur jag ska göra? De är ju jättegulliga och rara men verkar inte alls greppa detta.
Svar på tråden: Blir så trött på dagis!

Vilket bemötande!

Går din dotter på komunalt eller privat förskola? Vem har ansvar för maten kan man undra? Det ska ju finnas hemma alternativ till allergiska barn. jag pratar både som förälder och som förskollärare. På min sons förskola är de jätte noga med att det alltid finns alternativ till honom vid tex utflykter, kalas och fika. Jag har tagit med recept på mjölk-och äggfria bakverk så det har de bakat med alla barnen, det smakar ju lika gott! Ta ett snack till med personalen är mitt förslag. Vet inte hur gammal din dotter är men snart kanske hon börjar bli ledsen över att det inte finns alternativ till henne. Du kanske ska \"överdriva\" riskerna med att din dotter får fel kost (tex sojamjölk)för att de ska förstå allvaret. Lycka till!
Skrivet av    Anna

Artiklar från Familjeliv