Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Löss

Skrivet av Bibbi m Juni + 3 söner
Har ni drabbats av löss?
Vi har det för första gången.
5-åringen hade huvet fullt igår! Uäck!

Kan säga att det tar tid att luskamma när man är så många...
Bara jag som hade ett (!) ägg, de andra verkar ha klarat sig.
Skönt med många söner - de kan man klippa kort!

Nu ska här kammas i 2 veckor - suck!

Tar gärna emot andras erfarenheter, peppande eller tips!

Vet att det inte är nåt skamligt, men ändå känns det som att folk ska tro att det hör ihop med att man har många barn...kanske bara jag som är löjlig?
Svar på tråden: Löss

Ja, lite

löjlig är du allt :) Är det någon som skulle tro att det har med antalet barn att göra, så tyder det ju bara på att de är otroligt dumma. Vi har precis kört lusbehandling på ett av våra barn. Hon verkar äntligen ha blivit av med det.
Skrivet av    71:an Nika

Vad skönt!

Då säger vi att jag är löjlig! Fast det finns folk som blir väldigt rädda vid prat om löss. Ena sonen (som inte hade några) fick inte leka inne hos sin kompis igår, de skulle var ute och långt ifrån varann tyckte mamman. Jag blev lite full i skratt och sa att det inte är såå farligt. Jo det var det värsta som kunde hända henne, tyckte hon. *ler* Jag hittar inga nya ägg eller löss, men det återstår 2 veckors kamning av alla.
Skrivet av    Bibbi m Juni + 3 söner

Lavendelolja

Använder jag vid lus risk. På kudden. Luktar gott och är rogivande. Men lössen avskyr det. När vi hade löss så tog jag det i håret och det är mycket lättare att använda än apotekets.
Skrivet av    Petra m. 6 troll

Aha

Vi har använt en spray från apoteket, den är inte så jobbig. Hoppas den hjälper bara! Men jag ska hålla lavendeloljan i minnet! Tack för tipset!
Skrivet av    Bibbi m Juni + 3 söner

Blanda lavendelolja och vatten.

20 droppar i 0,5 dl vatten sen öser man i håret. Sätt en påse och sov med detta under natten. Fungerade för oss. Sen är det till att kamma. Upprepa efter en vecka.
Skrivet av    P med aprilbebbe+3

Artiklar från Familjeliv