Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Nu har jag fått snurren..... mjölksocker

Skrivet av Tindras mamma
För en tid sedan kom maken hem med något han hade köpt, minns nu inte vad det var, och han sa att det var mjölksocker i det och undrade om det var ok. Jag svarade att det var ok. Nu slog det mig att mjölksocker......det är väl det som är laktos, eller? Och, att det är mjölksyra som är ok för en som inte tål mjölkprotein. Åh, så dum jag känner mig!!!
Svar på tråden: Nu har jag fått snurren..... mjölksocker

stämmer bra.

mjölksocker innehåller mjölk mjölksyra innehåller inte mjölk. /Nettis
Skrivet av    Nettis m töser -00 & -04

Nej, rent mjölksocker innehåller inte protein

om man enbart fått med sockermolekylen. Tex Laktipex och Laktulos är mjölksocker som ges som tarmreglerande medel och det ger vi till Pyret som är mjölkproteinallergiker. Däremot kan det ha slunkit med proteinmolekyler från mjölk om mjölksockret/laktosen är taget ur mjölk. Så den som är extrasuperduperkänslig kan kanske reagera mot det. Pyret reagerar direkt på proteinet om hon tex får en kaka bakad på vegetabiliskt margarin - men hon reagerar inte på tex chips där kryddningen innehåller mjölksocker/laktos.
Skrivet av    Illan

Men det är ingen garanti

att det inte är mjölkprotein i laktosen om det inte är i läkemedel vad jag har fått veta. Vegetabiliskt margarin är ju inte garanterat mjölkproteinfritt så det kan jag förstå att hon reagerar på. /Nettis
Skrivet av    Nettis m. töser -00 & -04

Artiklar från Familjeliv