Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Skolsåpan nr 2 - hjälp vad är detta?

Skrivet av anonym idag igen,´och ledsen
Har skrivit innan och fått massa bra råd, bla av Nettan. Vi hade möte med rektor och lärare där vi som föräldrar beskrev att vår dotter ej vill gå till skolan, får utbrott hemma etc. De tycker det gåt jättebra i skolan, trots att hennes läkare och hela bnp tycker det verkar annorlunda. Hon blir galen när hon kommer hem. Vi har föröljts av skolans envishet att vårt barn inte alls har diagnos, utan visar stresssymtom och depression pga som skoaln tycker " sociala problem i familjen" Vi hade svårigheter för ett parår sedan här hemma, och det ligger oss givetvis i fatet i skoldiskussionen. Läkarna som känner till alplt om oss, har gång på gång förklarat för lärarna och rektorn att barnet har adhd och att det inte skall lägga sig i och leka amatörpsykologer, utan sköta sitt jobb. Nu känns det jobbigt för rektor och lärare som smutskastat oss så länge ( gammalt groll ) och sagt att hon har ingen diagnos, nej nej, det finns andra problem - för rektor särsklit ett " nerderlag" när diagnosen kom och utredningen var klar. VI hade då evk med skolan, och vi kunde se att de blev " irriterade över att vi vann" ( sjukt att ens tänka så ) Vi har nu i efterhand fått reda på att skolan ville ha ett extra evk med läkarna ( i hemlighet för oss ) för att berätta " sanningen " och hur de ser på saken. Alltså - tala om övertramp. Saken är den att rektor och skolan fick en avhutning av hlea läkareteamet, så nästan rektorn bad om ursäkt när hon gick.Men det här känns ju faktiskt som förtal! Vad kan vi göra? Anmäla ´händelsen? Vi kämpar som galningar för vårt barn och orkar snart inte längre..
Svar på tråden: Skolsåpan nr 2 - hjälp vad är detta?

Klart ni ska anmäla dem

om inte för er egen skull (även om det givetvis också är viktigt) så för alla de barn som kommer att gå där i framtiden. Det FÅR inte gå till så här. Tala med skolverket om hur ni ska gå till väga.
Skrivet av    marib

era stackare

kan inte än annat att hålla med marib å anmäla skolan. vilken tur att ni ändå har läkarna med er å att dom ser er dotters svårigheter för vad det är å inte att allt beror på lite problem för ett tag sen. sen är det klart att problem inom familjen kan bli värre för barnen (blev mer jobbigt för min son då vi gick isär) men då ska väl åndå skolan vissa sin trygghet!!! håller tummarna för er å skickar lite styrkekramar i massssssssssssssor
Skrivet av    niknik

Håller med föregående

ANMÄL SKOLAN! Ring till skolverket och berätta om situationen så kan de råda dig i hur ni ska gå vidare. Du har också möjligheten att anmäla rektorn till JO för tjänstefel för jag tycker att rektorn begår ett klart tjänstefel på ganska många punkter av det du räknat upp. Kan också tala om att rektorn vill nog inte ha JO på sig så det brukar kunna ge resultat bara att säga att man överväger en anmälan. Skolan SKA samarbeta med hemmet, de SKA ge barn med särskilda behov den särskilda tillsyn och omsorg som de behöver, de SKA ta särskild hänsyn till barn med särskilda behov osv osv ... det finns hur många punkter som helst på skolans skyldigheter. Gå in på www.skolverket.se, kolla på lagar och regler så hittar du skollagen och läroplanen. Där finns också telefonnummer till skolverket och även mailadress, (jag mailade dem för då fick jag skriftligt svar vilket skrämde skiten ur kommungubbarna då de såg att jag inte bara kom med tomma ord utan att jag faktiskt hade varit i kontakt med skolverket). Sätt hårt mot hårt, ring skolchefen och berätta hur skolan håller på. Ta läkaren till hjälp med intyg på flickans problematik och läkarens bedömning. Det _är_ slitigt att kämpa mot skolan, jag vet. Men med rätt medel så går det och rektorn blir ändå tillslut den som får stå i skamvrån. Stå på dig Kram
Skrivet av    Nettan

Tack än en gång alla ni duktiga..

föräldrar som ger sådana bra svar. Vilket stöd! Tackar och bugar och återkommer när jag vidtagit åtgärder. Tack för att ni finns!
Skrivet av    anonym idag igen,,,och på krigsstigen.!