Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Ni med 16 månaders (korrigerad)!

Skrivet av ronjami
Hur stora är de? Har de börjat prata? Hur är det med motoriken? Mina tvillingar föddes i v.30+2 (kille och tjej) och båda går sen 3-4 månader tillbaka, säger "titta där" "mamma", härmar djur och pladdrar obegripligt med varann. Eftersom det är mina första barn så så vet jag inte riktigt om de är sena eller ej, umgås bara med föräldrar som antingen har yngre eller äldre barn. Flickan väger ca 9,5 kg och pojken drygt 11 (badrumsvågen).
Svar på tråden: Ni med 16 månaders (korrigerad)!

Ganska normalt tror jag

Elsa är 17 månader (korr) född 32+0. Hon går inte än (om man inte håller båda händerna på henne) men reser sig upp mot möbler och så. Hon säger mamma, pappa, titta och där. Sen tror vi att hon säger några ord till, men uttalar dem lite eget, \"kå\" som kan betyda korv eller sko, och \"mpa\" som betyder strumpa t ex. De flesta jämgamla vi känner har hunnit längre. Men Elsa kommer nog att göra Mollbergare med skruv samtidigt som hon skriver haikudikter på klassisk grekiska tids nog.
Skrivet av    Malin med Elsa

Normala

verkar de vara. Mina skruttar är födda i v 29+4 och är 15 månader korrigerat. De kan ännu inte gå men reser sig. Oscar gör några uppvisningssteg, han skulle kunna gå mer men är för feg och sätter sig ner. Hanna försöker som bäst och har tagit två steg. Oscar väger runt 11 kg det var ett tag sedan vi vägde, Hanna väger drygt 10 kg. Kan tillägga att jag har en 3 åring som inte har passerat 12 kg strecket än så lillbrorsan kommer nog att dra om när som helst. Hanna älskar att klättra, hon är smidigt byggd. Oscar är mer bastant och stadig. Språkmässigt är det mest mamma och pappa och sen det egna språket. Lycka till kram Amanda
Skrivet av    Amanda.A

Artiklar från Familjeliv