Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Intressant om dagis och barns utveckling

Skrivet av Erindriel
http://www.aftonbladet.se/vss/foraldrar/story/0,2789,707837,00.html

Synd bara att de inte lät papporna vara med i studien också, när den nu ändå var så omfattande...
Svar på tråden: Intressant om dagis och barns utveckling

Fast det gällde...

... brittiska dagis, och brittiska föräldrar. Innan jag drar några slutsatser av studien, skulle jag vilja veta mer om personaltäthet, personalutbildning, gruppstorlek, planeringstid osv där.
Skrivet av    Animisha

Håller med

Hur ser dagisen i sig ut där? Hur ser det ut för mammor som är hemma där jämfört med här, det kanske är vanligare att vara hemmamamma i Storbritannien? Finns det skillnader mellan hel- och deltid på dagis? ...och som sagt: var är papporna?
Skrivet av    Mumselimums

Det jag vet...

..är att personaltätheten och resurser som satsas på förskolan är betydligt större i England än här - vilket då borde göra att denna undersökning skulle få ännu sämre resultat i Sverige....eller?
Skrivet av    Erindriel

Om dagis i england.

Jag har inte så stort hum om dagis i england. Jag var au-pair där för nått år sen och \"mina\" flickor var hemma till treårsåldern och gick ett år på montesori el liknande och började vanlig skola i fyra-femårsåldern. Tror att stora flickan började skolan som fyraåring och lilla flickan började när hon var fem, jag tror det blev nån lagändring så att barnen nuförtiden början skolan (heldag) i femårsåldern. Mamman i \"min\" familj var hemma pappan jobbade hela dagen, åkte till jobbet runt åtta-halvnio och kom hem vid 19-20 tiden. Men det fanns mammor som jobbade men de jag kände hade barnflicka. jag vet faktiskt inte om de har nån lagstadgad pappaledighet i england. Som jag uppfattade det så lever engelsmännen fortafarande ganska långt efter de sk gamla normerna då mamma är hemma och pappa jobbar.
Skrivet av    naturnära