Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

helamning

Skrivet av linda
Kallas det att helamma när man börjar ge smakportioner?

/Linda
Svar på tråden: helamning

Nej.

Helamning är just helamning utan tillägg av något annat, oavsett hur mycket eller lite annat man ger.
Skrivet av    Kristina med Alma & Freja

endast mediciner och AD droppar

ingår i helamningen när man börjar med smakisar tillsätter man annan mat och då kan man inte kalla det helamning längre kanske fånigt men om ex en läkare frågar kan den lilla smakportionen vara viktig att man nämner för man har tillfört en ny slags mat :)
Skrivet av    X-tjejen

Fast jag tycker det är helamning....

...så länge inte annan mat ersätter ett helt mål. Så jag har nog sagt att jag har helammat fast gett en eller ett par teskedar smakportion. För delvis amning för mig är att hela mål är ersatta med till exempel välling/gröt/mat.
Skrivet av    Elaine mamma till 5 (Oliver 050719)

Jo det tycker jag med

men bvc och läkare tycker inte det. men visst ammar man helt trots smakiskar dock ska man väl inte använda helamning och asch ja mena det det är inte jag som bestämd att det inte kallas helamning längre jag tycker precis som du
Skrivet av    X-tjejen

Jag förstår att det....

..inte är du som har bestämt att det inte kallas helamning, men märkligt att bvc menar som de gör. För barnet klarar sig ju inte på ett par teskedar potatismos utan måste ha bröstmjölk oxå. Jag blev lite nyfiken på detta så jag ska fråga på vår bvc på måndag. För jag har i så fall lurat bvc när det gäller mina övriga barn för jag har infört smakisar från cirka 4 månader men ändå hävdat att jag helammar.....:-)
Skrivet av    Elaine mamma till 5 (Oliver 050719)

Det beror på

att så fort man tillför främmande mat så påverkas tarmarnas flora och upptagning. Därför kan även en enstaka smakportion innebära en förändring i tarmen som på en känslig individ kan öka risken för överkänslighet mot födoämnet något. Helamningsdefinitionen är underlag för medicinsk statistik, därför kan det bli lite fel om inte alla använder samma definitioner. Själv tycker jag det är praktiskt att använda samma definition som WHO och Socialstyrelsen ;-) Man kan ju säga att man ammar och ger smakprov, för jag tycker också att det låter konstigt att säga att man delammar när om får en halv tesked morot varannan dag.
Skrivet av    Pallas

Enligt min BVC-sköterska....

...så innebär helamning tillägg av smakportioner. Det kallas inget annat förrän den dagen som ett helt mål byts ut mot gröt/välling/mat. Dessa uppgifter fick jag idag 051017.
Skrivet av    Elaine mamma till 5 (Oliver 050719)

Din BVC tant borde läsa på

helt ärligt, för det är inte helamning när något annat öht ges än Bröstmjölk, ev medeciner o AD droppar...
Skrivet av    Emma_me_E_o_E

Artiklar från Familjeliv