Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Raderat inlägg

Skrivet av Elisabeth – Aff
Som det står i snackinfot så gäller följande:
Om du deltar i gruppen ska du acceptera medicinska diagnoser, likväl som respektera att det finns olika uppfattningar. Ifrågasätt inte diagnoser eller ickediagnoser och försök inte att övertyga andra om att det du tycker och har erfarenhet av är det rätta.
Svar på tråden: Raderat inlägg

Synd det var senast jag var inne en ganska

intressant diskussion som också tog upp frågan kring hur andra förhåller sig till just barn med bokstavsdiagnoser. Den var i den delen viktig därför att det är angeläget att vi just hjälps åt att få bort fördomar. Alla de barn med bokstavdiagons som jag har träffat är helt underbara barn/ungdomar. Jobbiga ibland men vem är inte det under sin uppväxt. Det vore faktist kul om vi kunde föra en dialog om hur vi skall gå ifrån att diagnosen i vissa fall är en belastning, skällsord osv. till att alla har lika värde. I denna del är inte censur det bäste medlet.
Skrivet av    Jämställd pappa

Som jag märkt är det väl bara

EN person som inte accepterar diagnoser öht och h*n var inte ens inblandad i diskussionen... Jag tycker er cencur är orättvis eftersom den ena sidan ju får försöka övertyga den andra. Och det är ju bara den sidan som HAR erfarenhet eftersom de flesta förr eller senare trillar dit eller blir övertalade att få en diagnos på sitt barn. Jag söker med ljus och lykta efter de som har erfarenhet av att någon försöker tvinga på dem en diagnos. Tyvärr har jag inte hittat någon än. Var ska jag leta?
Skrivet av    Anonym mamma med tre

Vad säger det om er

att ni dessutom raderar ursprungsfrågan? Man får alltså inte ens fråga varför här inne...? Som Anja gjorde.
Skrivet av    Anonym mamma med tre

Det hade varit justare från oss...

att flytta tidigt diskussionen till diskutera diagnoser. Det är faktiskt tänkt att den här sidan ska vara en stödsida. Så nästa gång situationen uppstår får vi hänvisa till Diskutera diagnoser.
Skrivet av    mani

Jag vet, men den sidan tycker jag

fungerar dåligt för just DEN diskussionen. Det är alltid nån ryggvärk eller bruten stortå eller grönaktig flytning som kommer \"i vägen\". Sen är det väl så att man går in här för att starta en diskussion av den anledningen att det är här diskussioner om ämnet pågår. På Diskutera diagnoser känns det mer som det skrivs för att få läkarråd ang. nån åkomma man har.
Skrivet av    Anonym mamma med tre

Saken är väl också den

OM de diskussionerna ska föras härinne så kan man inte hindra EN person från att delta och då är vitsen med de nya snackreglerna borta.
Skrivet av    Marie *snackvärd*

Jo

men diskutera diagnoser skapades till en viss herres ära och just pga att diagnoserna inte skulle diskuteras eller ifrågasättas härinne. Du får gärna vara skeptisk till diagnossättandet men för allas trevnads skull så är det ju bäst om de diskussionerna även fortsättningsvis hålls på den sida de är avsedda för.
Skrivet av    Nettan

Jag läser fortfarande här, Nettan (imt)

Skrivet av    Anonym

Nej men men kan kräva att alla som

deltar gör det sakligt och i och med en respektfull ton.
Skrivet av    Jämställd pappa

Om det varit så enkelt

så skulle varken snackregler el diskutera diagnoser behövas.
Skrivet av    marib

Jag vet

men jag tycker det vore fult att peka ut dig med namn, alla som varit inblandade vet ju vem det gäller, men de nya hade ju kunnat besparats det. Och som jag sagt tidigare, Haqvin, jag har inget emot att du skriver här i sig, ofta har du mycket sunda råd och åsikter att dela med dig av. Det är ifrågasättandet vi klarar oss utan. Och därav blev ju Diskutera diagnoser till, att du är en av orsakerna till att den sidan bildades är väl inget att hymla om?
Skrivet av    Nettan

Nej, det är inget att hymla om.

Det var din formulering jag reagerade mot. Tackar i övrigt för din erkänsla, men vad vissa snackdeltagare tycker om andra snackdeltagares råd och åsikter kan aldrig användas som sakligt kriterium för vad som skall få skrivas på sidan. AfF:s regler säger att diagnoser inte får ifrågasättas här. Av det och endast det skälet startar jag heller inga diskussioner om den saken - här.
Skrivet av    Anonym

Artiklar från Familjeliv