Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Alltså det här är inte kul!

Skrivet av vinecooler
Vår lille gosse 3 månader kör blandat ammar och tillägg. På dagarna flyter allt på som det ska äter sen somnar han men sen händer nå, på eftermiddan vägrar han sova utan äter en slurk 2 dl sen är vi lite vaken men man måste sitta med honom hela tiden och prata. Sen kommer pappa hem och tar hand om honom så jag kan få göra lite av mitt men efter 6 bryter helvetet löst och då med största sannorlikhet då storsyrran 5 år tittar på bolibompa. Han får sån typ magknip och har svårt att komma till ro skriker som en stucken gris och vägrar sova då med märka att han då sovit 2 timmar på eftermiddan. Efter 8 tuppar han av rejält men då är ju vi för trött för att ens tänka på att röjja i lägenheten utan hamnar som slakt på soffan och har vi tur så är vi vakna.
Vid 12 vaknar han ca och äter, vid 2 vaknar han och äter och vid 4 äter han igen och det här är inte kul för han skriker med sin gälla röst och då han blir tyst frågar gubben om jag klubbat ner honom med tutten!!! sen klockan ½7 ringer klockan och allt ska fixas då dottern ska på dagis äter igen vid 7 somnar osv osv osv osv alltså varenda kväll. Jag vill sova på nätterna och på eftermiddn kan jag inte sova för då vill ju dottern ha sin uppmärksamhet. ALttså detta tar knäcken på mig.
Ska man itne sova på nätterna och hur får man dom att förstå alltså han äter 1 liter allt som allt och får så ont (tror jag) på kvällarna) jag kan ju inte ge honom mindre för då blir han ju ännu värre.
alltså detta tar knäcken på mig.
Tack för att ni läste.
Svar på tråden: Alltså det här är inte kul!

Är du säker...

...på att det är magont som gör att han är orolig och skriker? I så fall är det ju möjligt att det är ersättningen som ger honom knip, den är ju mera hårdsmält för små bebismagar än vad den extremt lättsmälta bröstmjölken är. Hur känner du inför amningen? Om du känner att du vill och har möjlighet att amma mera så skulle du kunna prova att trappa ner lite på ersättning och i stället erbjuda bröstet oftare, åtminstone under eftermiddagen och kvällen. Under kvällarna är det jättevanligt att bebisarna vill amma massor, amningen är ju inte enbart mat utan även ett sätt för barnet att kommunicera med mamman, samt att tanka upp sig på närhet, tröst och trygghet. Att amma oftare ökar inte bara mjölkproduktionen utan ger ofta en lugnare och gladare bebis. Täta amningar hjälper faktiskt också ofta mot magknip! Dels eftersom själva sugandet utlöser lugnande, rogivande och smärtstillande hormoner hos barnet och dels eftersom bröstmjölken innehåller särskilda enzymer som hjälper matsmältningen. Att din lille kille vill amma ungefär varannan timme på natten är helt normalt och betyder inte att du gör något fel eller att din bröstmjölk inte räcker. Bröstmjölken är som sagt extremt lättsmält och den är inte \"gjord\" för att mätta så länge, utan de flesta bebismagar mår bäst av att få äta lite i taget ganska ofta, i stället för få stora mål. Men om du känner att du inte har möjlighet att amma tätare, så kanske du skulle kunna rådgöra med BV om att ev byta till mjölkproteinfri ersättning och se om han mår bättre av det? Ett tips är också att skaffa en bärsjal till honom. Många bebisar blir mycket lugnare och nöjdare av att få bäras intill mammans eller pappans kropp en stor del av tiden. Bärsjal ger dessutom dig som förälder händerna fria till annat :-) Sedan är det också viktigt att du sänker kraven på dig själv när det gäller hushållsarbete och sånt. Det får vila när man har en så liten bebis, prioritera STENHÅRT och gör bara det absolut nödvändigaste. Och se till att du och pappan delar lika på ansvaret därhemma! Hoppas det känns bättre snart.
Skrivet av    Kattis

vad jag vet

Min mjölk tog delvis slut då vi var i Göteborg då dottern hjärtopererades eller iallafall valde jag då att sluta ioch med att man var där uppe och lät sonen mer eller mindre var hos svärisarna fast jag var där hos honom iallafall. Hushållssysslorna vilar men när kläderna tar slut måste man göra något åt det likaså med disken. I början tyckte jag att satt med honom hela tiden innan mjölken kom igång och så vill jag inte köra igen. Men iom att ersättning ges är detta också ett tillfälle för min sambo att vara med honom så jag får \"tid\" för mig själv. Typ gå och handla eller ligga i badet. fortsättning följer säkert.....
Skrivet av    vinecooler

Känner igen mig...

väldigt väl i din beskrivning! Både med delamning, storasyster, kvällstrasslet och nattamningen. Dessvärre kan jag inte ge något bra råd annat än att skaffa bärhjälpmedel. Jag har använt sjal och kan säga att vi aldrig klarat första tiden utan den! Nu är vår son fem månader och allt har löst sig av sig själv :) Han sover fortfarande dåligt på em och är trött och vill vara i famnen på kvällen. Men det är MYCKET lättare nu. Så jag kan bara säga -Härda ut! De blir bättre.
Skrivet av    Pip m Noel

Artiklar från Familjeliv