Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Tog min första concerta för två timmar sen

Skrivet av bokstavsvuxen
Hej!
Varför kan det inte finnas en grupp som heter bokstavsmänniskor?
Bokstavsbarnen blir väl vuxna?!
Jag har efter många om och men blivit utredd. och har idag börjat med concerta.(Hoppas att det funkar)
Jag har fått en arbetsterapeut som har kommit hem till mig och försöker hjälpa mig.
Jag blev utbränd och min doktor säger att mitt funktionshinder hindrar mitt tillfrisknande för när jag får energi så bränner jag allt. Här är det allt eller inget som hjälper terapeuten har hjälpt mig med timstock almenackor húr planera mm mm.
Folk tycker att jag är snäll, glad och charmig. och jag skojar om min virrighet och mina vänner oxå.
svårt för folk att fatta att jag har adhd eftersom de då tänker på en aggresiv kriminell kille.
När jag läste igenom pappret som följde med concertan så stod det att tänka på innan du börjar medicineringen för ditt barn. om ditt barn, när ditt barn osv.
Jag har förstått att medicineringen av vuxna är ganska så ny, men era barn här inne måtte väl oxå bli vuxna?
Försvinner funktionshindret då? näpp!
Jag tycker det är lite konstigt för det är ju inte bara barn som har diagnoser....kan inte jag skriva om mina problem här?
Jag är ju inte ett bokstavsbarn, utan en bokstavsvuxen.....
P.S Läste om ett toppen hjälpmedel för att kunna hitta nycklar, plånböcker och mobiler D.S
Svar på tråden: Tog min första concerta för två timmar sen

Har en vuxen son...

Han är 19 år och har tagit Concerta i 4 år. När han vaknar sen på morgonen tar han i stället Ritalin SR som ska nu ersättas med ett nytt preparat men jag glömde namnet.
Skrivet av    mani

Jag tycker

att snacket borde heta bokstavsmänniskor! Jag tror inte du är ensam vuxen på detta snacket. Min snart 11-åriga flicka har adhd, autismliknande tillstånd, cp-skada och epilepsi. Hon har ätit concerta sedan februari. Själv säger hon att hon inte märker någon skillnad, men det gör vi! Om hon någon dag glömt medicinen så blir hon väldigt studsig, flamsig och lyssnar inte alls på vad vi säger. Ska bli intressant att höra vad du säger om concerta! Välkommen till detta snack - jag tycker åtminstone att du är välkommen:-D
Skrivet av    Safiren

Hej!

Jag är också vuxen med adhd bland annat. Äter precis som du conserta, det pratas sällan om vuxna som äter sådan medicin men det är inte något nytt. Redan för 20 år sedan fick faktiskt vissa sådan medicin, även om det kanske var väldigt ovanligt. Du har rätt i att det borda pratas mer om oss vuxna med dessa funktinshinder för alla dessa bokstavsbarn blir ju vuxna en dag och då måste man kunna handskas med det faktumet. Vilken dos conserta äter du? Det brukar ta ett tag att prova in rätt dos, så det är inte säkert att du kommer att märka någon skillnad så här i början om du inte hamnar på rätt dos med en gång förstås. Kul att höra av fler vuxna i samma situation.
Skrivet av    ~Prisilla~

dosering

hej på dej! Ja jag märker då ingen skillnad man börjar med 18 mg och trappar upp tills man märker effekt min läkare trodde att jag skulle komma upp i ca 54 mg innan jag skulle märka skillnad. Vi får väl se. Det är väldigt individuellt har jag förstått.
Skrivet av    bokstavsvuxen

Ja

det är väldigt individuellt, tror det har att göra med ens känslighet för medicinen snarare än längd och vikt mm. Jag började också på 18 mg och märkte ingen skillnad men vet att det finns människor som tycker att 18 mg är rätt dos för dem. Ja, ja allt det där spelar ju ingen roll så länge man får ett drägligare liv.
Skrivet av    ~Prisilla~

Precis IMT

.
Skrivet av    bokstavsvuxen

Tack ska du ha för välkomnandet

Det behöver snackas mer om detta men jag pratar inte med vem som helst om det, förståelsen är liten.... Jag hoppas på medecinen
Skrivet av    bokstavsvuxen

concerta

Ja det måste ju finnas många vuxna med adhd mm. hur hjälper concerta din son? Vad tycker han själv?
Skrivet av    bokstavsvuxen

Du är sååå välkommen

jag tycker det är jättebra att man kan få en vuxens syn på hur omgivningen ter sig och hur medicinen påverkar det :-)
Skrivet av    marib

Tack!

Då säger vi väl det då, jag kikar väl in lite då och då.
Skrivet av    bokstavsvuxen

Svar

Vi märker att han inte hetsa upp sig lika lätt och klarar bättre stressiga situationer. Själv tycker han att det hjälpte väldigt mycket i skolan både vad det gäller perception (att kunna lyssna på läraren även när andra pratar) och koncentration. Han säger att när han slutar med concerta han blir lite darrig.
Skrivet av    mani

Perception

Hoppas att den hjälper mot perceptionsstörningar. Det är så jobbigt med hörselperceptionen samt att jag har svårigheter med muskelperceptionen (eller kinesi tror jag det kallas för). antingen för hårdhänt eller släpphänt, gissa hur myckeporslin som går sönder här hemma!?
Skrivet av    bokstavsvuxen

Du är inte ensam vuxen här

Jag har också fått diagnosen ADHD och väntar på medicinering. Har tre barn, alla med NPF-diagnos... Det du skriver skulle kunna vart jag, med den skillnaden att psykiatrin inte fattade något om NPF, utan jag gjorde min utredning på annat håll. För min del får du gärna skriva här, det är intressant att höra vuxnas syn på sitt funktionshinder.
Skrivet av    Idalina

npf

Jag hade sån tur så den psykiatrikern som jag fick har själv barn med npf-diagnos. Han har förstått mig fullt ut. fast det har ändå tagit några år innan jag är där jag är nu. Min son har oxå en npf-diagnos
Skrivet av    bokstavsvuxen