Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Florida frågor

Skrivet av //Peter
Hejsan nu är flygbiljetten köpt till Florida.
Nu vill jag ha en massa tips tack. Vi kommer att bo dom första nätterna i Fort Lauderdale efter det ner till Keys, men inte hela vägen ner. Efter det kommer vi åka upp till Haines där min morbror har ett hus. Vet ej vilken kuststräcka. Vi kommer ha Haines som bas för olika dagstrippar i Orlando området. Hur är Daytona Beach? Något annat utöver det vanliga i Orlando att se eller i dess närhet? Vi kommer att ha hyrbil.

Sedan undrar jag hur är det med transfer mellan Miami flygplats och Fort Lauderdale? Dyrt? Krångligt?

Svar på tråden: Florida frågor

Som vanligt

när det gäller Florida vill jag slå ett slag för västkusten! Även om ni ska hålla er i Orlandoområdet, ta en tur till tex Clearwater där är helt underbart. Vi åker om knappt två veckor, och kommer främst att hålla till på västkusten, med en väldigt snabb visit i Orlando. En tur till en nationalpark där man kan se vilda sjökor är något annat jag rekommenderar, men det är ju säsongsbundet så det beror på när ni ska dit. Eftersom vi är i Florida i november är det något vi hoppas pricka in. Transfer mellan Miami och Ft Lauderdale har jag ingen aning om, vårt första stopp blir också Ft lauderdale, men vi tar oss dit med hyrbilen. Trevlig resa!
Skrivet av    annef

hellre västkusten

håller med annef om att clearwater beach är oslagbart vackert! Daytona beach och östkusten var mer för surfare tyckte jag, höga vågor och inte alls lika fin strand som västkusten.
Skrivet av    Carro m fyra barn

Tips

En bit ner i Florida Keys finns ett delfinställe där man kan simma med delfiner (om man betalar för det) eller bara titta på dem. Det ska också finnas en jättefin strand en bit ner. Jag gillar inte Orlando något vidare så jag vet faktsikt inte vad som finns där. Kennedy Space Center var spännnande och ligger bara nån timma bort med bil. Det finns en bra guidebok som heter Första Klass Resguide Florida. Eller sök på nätet. Ingen aning om hur det är att ta sig från Miami till Ft. Lauderdale med allmänna kommunikationer, men taxi finns ju alltid, även stora. Ska ni inte hämta hyrbilen vid flygplatsen? För det är ju väldigt smidigt. Då tar man bara en shuttle från flygplatsen bort till uthyrningen. I Lauderdale-by-the-sea som ligger lite norr om själva Ft. Lauderdale finns det många små, lite billigare hotell, om ni letar efter det. Och - västkusten är bästkusten. Missa den inte!
Skrivet av    Hanna m. L 00 & E 02

Bil på flygplatsen

hur bilen på flygplatsen, verkar krångligt att fixa transfer? jag menar, om ni ändå hyr bil (vilket man i princip måste i USA, ej NYC förstås) Daytona är platt! det är ju där de kör race ibland. Västkusten med Sanibel island och Sarasota är klart finare.
Skrivet av    amnai, USA

Fler frågor

Tack för alla svar. Vi kommer åka till Clearwater Beach som det verkar, spana in västkusten. Men nu undrar vu hur Keys är? värt att åka ner till eller bättre med fler dagar på västkusten? Räcker det med att åka endast till Key Largo? Ingen pappa eller någon annan som bor i Fort Lauderdale som e sugen på at tgå på basketmatch den 28/11? Eller en 2-åring kanske tycker det är spännande?
Skrivet av    Peter

Det är

litet kul att ha varit i Key West, inte för att det egentligen är så mycket att ha, men nu vet jag det eftersom jag varit där... Om man ska åka till the keys eller inte beror mest på vad man vill se. Stränderna är definitivt bättre på västkusten. På Key largo tog vi en snorklingstur och det var ok, men inte spektakulärt... Det är svårt att råda, men fler dagar på västkusten är aldrig fel :-)
Skrivet av    annef