Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Vi har ingen el levernatör?????

Skrivet av orolig
Det fick jag veta nu.Vi ska flytta snart och tänkte byta el bolag.När jag ringde till Vattenfall så säger de att vi betalar bara för nätet till de och el till Fortum.Jag ringde till Fortum och då säger de att vi är inte kunder hos de heller.
Då ringde jag åter till Vatenfall men då hävdar hon igen att det är nätavginften vi bara betalar till de.
Vem levererar elen då?Vi får ränkning från Vattenfall var tredje mån. på 300-400 spänn men inte från någon annan.Kan de kräva pengar från oss då retroaktivt eller,är oroligt nu.
Svar på tråden: Vi har ingen el levernatör?????

jadå var så säker

någon kommer att läsa av elmätaren och då kommer ni att få betala deras skyhöga tills vidare pris ring till vem som helst direkt och ordna upp det där
Skrivet av    frasse-boy

Vem då,vi har inte skrivit på någon avtal?

Till vem ska ja ringa?Vi är inte kunder hos någon? Vi har inte skrivit på några avtal med någon förutom med Vattenfall,som de säger var bara för nätet.Man kan inte kräva oss på pengar om man inte har någon avtal att gå på eller?
Skrivet av    orolig

Tyvärr...

så lär ni nog åka på att betala. Ni har ju konsumerat el, eller hur? Någonstans har den ju kommit från och tyvärr så är elbolagen snabba med att ta ut retroaktiva avgifter. Mitt råd....ta tag i detta direkt och försök red ut detta. Blir det mycket pengar kanske ni kan få någon form av betalningsplan?
Skrivet av    Eva

Till vem ska jag ringa?imt*

imt\'
Skrivet av    orolig

Kan bara säga

att det är skönt att man har allt som har med elen att göra på en och samma leverantör :-) Men det är himla märkligt att varken Vattenfall eller Fortum säger sig leverera elen?? Har hört nån liknande story förrut, den kunden åkte på en sjujädrans smäll, fick en räkning på flera år baåt. Inte kul! Vet dock inte hur det hela löste sig till slut. Tråkigt sits ni sitter i, kan bara hålla med de andra: ta så fort som möjligt reda på vem som levererar elen! Dock är det som sagt himla märkligt att det kan gå till på det här sättet!!
Skrivet av    Kinda

En sak till...

Står det inte på räkningen vilket elföretag som står för vilken del av elen? På våran räkning så står det specificerat vem som står för nätet och vem själva elen kommer ifrån. Jämtkraft AB (Elkostnad) Jämtkraft Elnät AB (Nätkostnad)
Skrivet av    Kinda

I och för sig....

anmäl till vattenfall att ni flyttar och from det datumet vill ha både el och nät avgift hos dem. Vad händer då? Tar de kontakt med Fortum för att säga upp ert gamla (som ju inte existerat)? Gör de inte det så kanske inte Fortum någonsin upptäcker att de ev levererat el till er? Jag vet inte...... Du kan ju samtidigt ringa Fortum igen och få verifierat att du verkligen inte är kund hos dem. Typ något skriftligt. Då har de nog svårt att komma och kräva er i framtiden. JA...kanske inga bra råd men ajg vet inte.
Skrivet av    Eva

ta vem som helst

tex nätägaren vattenfall det skiljer inte många öre mellan dom olika bolagen
Skrivet av    frasse-boy

Nätägaren är skyldig att leverera el till de som..

inte har tecknat avtal med någon. Då tar de också ut ett dyrare rörligt tillsvidarepris, som brukar ligga ca 10 öre över det vanliga rörliga avtalspriset. Är det alltså ingen som fakturerar för elförbrukningen? Nätägaren är skyldig att läsa av din mätare en gång per år. Så längre än ett år tillbaka i tiden kan de inte gå. Hur länge har ni konsumerat el utan att bli fakturerad? Låter jättekonstigt. Speciellt om nätägaren hävdar att ni har avtal med Fortum. Kan de bevisa det? Ring till Vattenfall igen och se till att de utreder saken omedelbums. Kolla också era fakturor ordentligt som ni fått från Vattenfall. Som nätägare är de skyldiga att göra detta.
Skrivet av    Cicci

När jag tittar på faktura här....

så står det mätarställning för tre mån.period,det står våran årsförbrukning och allt. Så som jag kan se på själva fakturan så betalar vi för el också till de,vist det är inte mycket men vi bor i lägenhetn och har ingen tvättmaskin,diskmaskin eller tork.Men jag blev helt paff när hon upprepade gånger sagt att vi betalar bara för nätet till de. Hon sa att de kommer att kontakta mig på måndag för tjejen som tar hand om det här är på utbildning. Fattar ingentin,tar hand om vad?
Skrivet av    orolig

Förutom

abonnemangsavgift så tar nätägaren även betalt för överföring per kWh så även de redovisar mätarställning och beräknad årsförbrukning resp kostnad. Om de har debiterat för elförbrukning bör det finnas poster som Energiavgift/Elförbrukning, Energiskatt och Elcertifikat på räkningen. / Jennie
Skrivet av    Jennie