Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Varning!

Skrivet av nettan_1
Har idag suttit och läst i "Vår bostad" och vill därför ge er alla tipset/ varning om att INTE köpa barnoveraller på H&M, deras overaller håller ej säkerheten. Tryckknapparna till kapushonger är väldigt tröga och skulle ett barn fastna och bli hängande kan det sluta väldigt illa eftersom knapparna är som skrivet innan tröga. Bäst i testet däremot var Åhlens overaller :-)
Svar på tråden: Varning!

Ja.

När jag skulle leta overall till lillan så gick jag och ryckte i overallernas luvor... På HM fick jag kämpa duktigt på att få bort dem på en del overaller... Blev faktiskt tillsagd av en personal (kommer inte ihåg i vilken butik) att jag skulle sluta gå och rycka i luvorna, men då sa jag faktiskt ifrån att jag vill faktiskt veta om den här blir en dödsfälla för dottern eller inte! Hon blev ganska tyst sen... Overallen jag tillslut valde köpte jag i Ullared och ett ryck (inte särskilt kraftigt) och tjoff så lossnade luvan. Annars hade jag aldrig vågat sätta den på min apa till dotter... :)
Skrivet av    Tindragull

Har köpt

en overall från HM i år och den har ingen luva alls, det tycker jag är det bästa.
Skrivet av    Annjo

Tycker man ska vara skeptisk

till alla overaller. har under årens lopp upptäckt svagheter hos de flesta tillverkare. Knappar som lossnar, snören som är tillräckligt långa för att strypa en liten, luvor som sitter stenhårt osv. Tycker man ska slita och dra, klämma och känna innan man bestämmer sig.
Skrivet av    Maria

sådana knappar ska man aldrig helt lita på

det spelar ingen roll varifrån man köpt overallen. jag tar alltid av luvorna helt ändå :) jag har föresten köpt en overall från H&M har inte ens kännt på knapparna till luvan eftersom det inte spelar roll för min del den kommer jag att ta bort ändå vi använder aldrig luva utan har mössa istället
Skrivet av    Emma

Varför kapushong öht...

på jackor och overoller frågar jag mig... har alltid plockat av dem på dotterns jackor och overoller.
Skrivet av    Anna-Mia

Aldrig luva ...

.. på barnens kläder - varken på tröjor, jackor eller overaller. Det går jag efter eftersom det är det allra säkraste. I år har jag köpt ett par byxor och skall köpa en jacka till sonen i stället för overall att ha på dagis ...
Skrivet av    S med Linus & Ida

om testen...

..inte hade gjorts, hade man varit lika uppmärksam på knappar och dylikt? Detsamma gäller ju leksaker, om dom inte hade haft test på dom, hade man då kontrollerat leksakerna innan köp? Om dom inte hade engagerat sig i barnens säkerhet och inte gjort div test hade vi varit lika observanta då?
Skrivet av    nettan_1

det kan jag inte svara på

jag läser aldrig de där testen jag vet som mamma att smådelar är farliga och luvor på jackor likaså snören på jackor osv är farliga jag kollar allt sedan vet jag inte om leksaken eller jackan är godkänd i förväg Hur andra människor skulle tänka utan testresultat vet jag inte Men jag tycker nog man ska lita på sig själv som förälder mer än på ett test.
Skrivet av    Emma

Inte Åhléns...

....poängmässigt vann ju Reima Tec. Men de utsåg åhléns overall till bäst eftersom reiman inte får hängas i torkskåp.... men eftersom den inte blir blöt invändigt så behövs ju inte detta heller, så det argumentet förstog jag inte. Reiman var ju bättre på vindtätheten, slitage osv. Bonusargumentet är ju att förskolepersonal brukar gilla reiman just för att den inte blir dyngsur och måste in i torkskåpet. Torkskåp drar ju ruggigt med ström = dyrt och inte bra ur miljösynpunkt, så reiman är ju bättre ur miljösyndpunkt också, tycker jag ;o)
Skrivet av    malin_m_aa

Fattar inte varför

barn behöver huva överhuvudtaget. Det är väl välkännt att man inte ska ha det på barnkläder av säkerhetskäl. Så om det skulle råka vara huva på barnens overall eller dylikt åker den av innan barnen får plagget på sig. Trodde att dom flesta gjorde likadant.
Skrivet av    Annisan2oktoberboys

för att den skyddar mot vind!

jag har alltid huva, tycker det är toppen att ha när det är både kallt och blåsigt.
Skrivet av    ella64

Jag håller med dig... jag har en hel låda full

med avplockade luvor. Det vore mycket bättre om de sydde en lite snyggare krage som gick att dra upp lite än de där luvorna. Barn har ju ändå alltid mössa på sig på vintern. Luvan är ju dessutom i vägen hela tiden vare sig den hänger på ryggen eller är uppfälld.
Skrivet av    LottaJ

har aldrig luva jag har istället

knäppt i halsen och halspolo. mössa som går ner för öronen. fungerar alldeles utmärkt mot vind och kyla med. Jag skulle ärligt talat inte våga ha huva även om test säger det är säkert de har testat ett par ur sortimentet inte alla knapparna. Det man tycker är lätt kanske inte löser ut när det krävs. nåja jag kanske är feg men hellre för feg då varma är mina barn även utan luvan
Skrivet av    Emma

Det har jag alltid gjort oxå :=)

har aldrig fattat vitsen...
Skrivet av    Annette m Malte & Greta

Vårt dagis tar av huvorna på alla overaller...

...om man inte gjort det själv vill säga. Jag vet att även andra tryckknappar fått kritik för att de sitter för hårt.
Skrivet av    m

använder heller aldrig huvan

men jag antar det beror på vad man själv är van vid. Jag har först vid 30+ börjat använda mössa själv. Sonen har dock mössa på för jämnan vid kyligare väder. Nä huvan tar jag snabbt av....
Skrivet av    Tina & Vincent

Trodde att alla...

...tog bort huvorna på overallerna, de fyller ju ingen funktion och det är rätt välkänt att de är farliga. Här hemma åker de av direkt efter inköp!
Skrivet av    Pineapple

ja framför allt på dagis

där barnen ofta väljer själva om de har luvan på eller inte. jag har inte sett en enda med luvan på utan bara hängandes. hemma om man vill är väl en sak men lekandes barn med luvan bara hängande dag efter dag.. då kan man ju lika gärna ta bort den den är ju ivägen mer än den gör nytta.
Skrivet av    Emma

Jag också!

Jag blev så nöjd över att hitta overaller utan luvor.
Skrivet av    mrs W

Artiklar från Familjeliv