Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Så har magasinet kommit...

Skrivet av Mia med Stora och små barn.
Alltså Gymnasie guiden:)
Jag har kollat igenom och bockat för skolor som jag tycker verkar bra. Sen så får sonen säga vad han tycker!!
Men estiteskt program på Fryshuset i sthlm skulle inte vara fel??
Svar på tråden: Så har magasinet kommit...

Lite lustigt

Vi fick den hem till oss också! På den stod det: Till målsman för: Förnamn efternamn. Inget konstigt i det kanske men det var MITT namn - alltså målsnamn för MIG. Hmm... Vi har inget barn som ska börja gymnasiet nästa år heller...
Skrivet av    bettis

Hoppas att sonen får välja det

han vill! Eftersom jag jobbar i gymnasiet som studie- och yrkesvägledare så träffare jag varje dag elevr som skolkar och vill hoppa av där föräldrarna varit drivande i vad de skulle välja. Har de fått välja själva blir det nästan alltid bra. För övrigt så finns jag här om ni har några frågor som ni vill ha svar på!
Skrivet av    Pinse

säkert bra!

Alla elever som kliver av min vagn där verkar så glada jämt = dom är hemska mot oss *s* Men det är en väldig konkurrens om platserna just där, säkert jätttepopulärt! När mina två äldsta valde så la jag mig inte alls i utan dom informerade mig när dom gjort sina val och jag skulle skriva på. Det enda jag har sagt är \"Välj något som du tror du tycker är kul, 3 år till är lång tid\"
Skrivet av    maria65:a

Jag håller med Pinse

Eftersom jag jobbar med Vuxenutbildning (i dagligt tal känt som komvux), så ser jag dem som Pinse släpper iväg missnöjda och med urusla betyg från gymnasiet, hos mig ett halvår senare där de berättar om hur de \"valde\" till gymnasiet. Naturligtvis kan du prata genom det med honom, bara du inte glömmer att det är HANS val och HANS framtid.
Skrivet av    Nini

Jo han kommer att få

välja det han vill. Kanske! Han är inne på att gå mobila gymnasiet och där är det väldigt mycke fri studie tid. Det jag ser i dag så skulle det inte fungera men mycket kan ju hända. Sen så vill han också gå bild och form så då får vi se vilka skolor som är bra för det.
Skrivet av    Mia med Stora och små barn.

jo...

Frysens barn har nog kul!!! Nu har jag läst mer och de har inte Bild och Form i sitt estetiska . Så det gick i stöpet. Jo han får välja själv .
Skrivet av    Mia med Stora och små barn.

Precis..

som jag svarade Pinse så är det han som ska välja men eftersom jag ser hans studie motivation idag så är det bra om vi diskuterar mycket och går på studiebesök m.m.
Skrivet av    Mia med Stora och små barn.

Iofs men han kommer troligen alltid

tro att det är bättre där och om han bara hade fått etc. Bättre att låta dem gå på sina egna nitar och så får han väl gå om ettan i så fall där eller på ett annat program! Bäst är att gå på massa öppna hus, studiebesök etc.
Skrivet av    Pinse

Tack!

För dina tankar! Och erfarenhet!!! Jag ska ta till mig och våga släppa taget och lita på hans omdömme.
Skrivet av    Mia med små och stora barn

Artiklar från Familjeliv