Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

ang medlem i nix

Skrivet av thelma
Vi är med i nix men de senaste dagarna har vi fått tre stycken telefonsamtal från viasat. Vi har aldrig varit kund hos dem eller gett ut våra uppgifter till dem. Får de ringa till oss? De försöker få oss att teckna ett abonnemang hos dem...
Svar på tråden: ang medlem i nix

Om det är mer än tre månader...

sedan ni gick med i Nix, så har de inte rätt att ringa er. Be dem att förklara sig.
Skrivet av    Cicci

De skiter i nix

för bara de får dig att börja säga \"ja\" på en fråga så fortsätter de att snärja dig. Jag avbryter dem lugnt och trevligt och säger att vi är med på nixlistan. Då kommer det alltid någon dålig förklaring om att \"ni måste uppdatera er efter årsskiftet\", \"var det länge sen?\" och en massa annat. Jag säger bara att de inte ska ringa igen. Med tiden ebbar samtalen ut.
Skrivet av    Illan

Jamen visst!

Har också anmält mig nyss till Nix - och det har ALDRIG ringt så mycket som nu!! 2-3 sälj samtal per kväll!! Blir tokig!!! Man börjar ju undra vad det där nix registret är för nåt egentligen... Eva
Skrivet av    Eva m C & A

Nej nej, där ljuger de sig blåa

Man behöver INTE uppdatera sig efter årsskiftet eller nånsin faktiskt, om man inte byter telefonnummer förståss. Utdrag från FAQ hos NIX (www.nix.nu): Blir spärren verksam omedelbart? Nej, en tid efter att Du begärt spärr kan Du ändå få samtal som spärren avser. Detta beror på att försäljare och marknadsförare får ringa under tre månader efter uppdateringen av den version av spärregistret NIX-Telefon som de använde för att se om Ditt telefonnummer är spärrat. NIX-Telefon uppdateras varje vecka. Den som ringer inom som längst tre månader och en vecka efter Din spärr behöver således inte ha brutit mot NIX-reglerna. Hur länge gäller spärren? En spärr i NIX-Telefon gäller utan tidsgräns. Du kan naturligtvis begära att den skall tas bort. Spärren tas också bort om Du efter flyttning får nytt telefonnummer, om Du byter telefonnummer utan att ha flyttat, om Du överlåter abonnemanget eller om det upphör. ------------------------------------------ Säger den som ringer upp dig nåt annat så är de alltså ute och cyklar.
Skrivet av    Anna E med Viktor och Emma

Om du anmälde dig nyss...

...så kan du få samtal upp till 3 månader och en vecka efter det att du anmälde dig. Företagen behöver nämligen inte uppdatera sina listor oftare än så, så ifall de använder en gammal lista så finns du fortfarande kvar på den. Att det känns som mer samtal nu kan bero på att de kommit igång med sina höstkampanjer. Jag har en känsla av att det är lugnare under sommaren pga semestrar och att de räknar med att många inte är hemma. Innan vi NIXade vår telefon så fick vi massor av säljarsamtal, numer är det i princip inget alls. Skönt!
Skrivet av    Anna E med Viktor och Emma

Kan nog stämma

det är väl 1 månad sen jag ringde dit och registrerade koden jag hade fått med posten.. Så det är väl bara att härda ut några månader till då :-( Tack för infon!
Skrivet av    Eva m C & A

Härda ut!

Snart slutar samtalen och ni får lugn o ro! Här har det inte ringt en endaste försäljare på månader! Heja NIX!!
Skrivet av    Lotta

mmmmmmmmmmmm

Och vi har varit anslutna till nix i 2 år och ändå ringer det försäljare minst 2 gg/ vecka suck
Skrivet av    lisse

Vi också..

men vi gjorde en ny anmälan till Nix och så slutade de att ringa igen. Jag tror visst att man kan \"ramla ur\".
Skrivet av    Tiz