Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Känner inte igen mig i Fi

Skrivet av karin med Skruttan o Parvel
När Fi/Gudrun Schyman beskriver hur kvinnor har det och hur man ska förbättra för dem så handlar det nästan alltid om underbetalda kvinnor i offentlig sektor. Jag är en välbetald civilingenjör på ett stort företag. Jag jobbar halvtid för att slippa stressa, då jag har två småbarn. Jag kanske borde tänka mig mer in i hur "vanliga kvinnor" har det, för att förstå vad Fi vill förändra och varför? Samtidigt vägrar jag se mig själv som en ovanlig kuf. Men är det i första hand underbetalda i offentlig sektor man vill förbättra för så kan man väl säga det? Måste man säga att de är kvinnor? Män kan väl också vara i den situationen?

Varför säger de att KVINNOR får det bättre genom att alla har kort väg mellan dagis, jobbet, vådcentral etc? Ska bara kvinnor göra sånt? Jag tycker det känns viktigare att uppmuntra till deltid på mansdominerade arbetsplatser, så att det som Fi kallar kvinnorfågor blir viktiga frågor för alla. Kanske läge att samarbeta med tex metallarbetareförbundet och byggnads? Och att arbeta för att arbetsplatserna ska bli mindre kvinno- resp mansdominerade.
Svar på tråden: Känner inte igen mig i Fi

Initiativ!

Jag är F!-medlem och jag måste säga att exakt det som du skriver i andra stycket reagerade jag också inför. Ska bara kvinnor göra sånt??? Det tänker jag ta upp så småningom om ingen annan gör det. Sen skulle jag vilja fråga några saker: ***Hur ser du på ansvar? Vems ansvar är det hur F! utvecklas? ***Vilken tidsrymd har F! på sig för att konsolidera sig som parti? ***Kan du tänka dig att samarbeta med typ undersköterskor inom en politisk organisation? ***Hur mycket vet du om partiprogrammet i sin helhet, de nominerade till styrelsen samt de som valdes av årsmötet? Vet du vilka som kunde jobba på årsmötet; skriva motioner, rösta på motioner, jobba i politikområdesgrupper samt rösta fram en styrelse samt inte minst en ny valberedning?
Skrivet av    Tove

Inte politiskt engagerad just nu

Var just in på feministisktinitiativ.se för att läsa partiprogram men hittade inget! Det stod vad man tyckte var fel i samhället, men jag hittade ingen direkt lista på vad man tänkte göra åt det. Var finns partiprogrammet? Nej, jag har inte tid/ork/lust att engagera mig politiskt just nu. Kanske om några år. Men jag ska rösta i valet! Jag såg en liten snutt på TV från årsmötet, då man röstade igenom förslaget att bilda parti. Det skulle nog vara bra om man vet vad man jobbar för, som parti, ungefär ett halvår innan valet, så väljarna får tid på sig att tänka efter om de sympatiserar med partiet eller inte. Man måste veta vilka konkreta frågor partiet kommer att driva. Hoppas ni som arbetar med Fi klarar detta!
Skrivet av    karin med Skruttan o Parvel

Artiklar från Familjeliv