Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

"annorlunda " meningsbyggnad ?

Skrivet av Willes mamma
Hej ! Jag läser till lärare och är nu ute på praktik .
I klassen där jag är, så går en tjej , 8år, som har någon typ av språkstörning.

Jag har själv en son på 6 år ,som var sen med talet,och har väldigt otydligt uttal fortfarande, men den här tjejens UTTAl är bra, men hon VÄNDER på alla ord i en mening.
Hon kan säga : "Då tigrarna kommde dit, då dom glad blev,dom igen träffades ".
( Alltså, tigrarna kom tilbaks dit,dom blev jätteglada när dom träffades igen .)

Någon som vet vad denna språkstörning kallas ? Hur vanligt är det att man "vänder " på orden , har aldrig varit med om det förut.

Men man vänjer sig snabbt och det är inga problem att förstå henne, hon är i övrigt en jättegullig tjej .
Svar på tråden: "annorlunda " meningsbyggnad ?

hej igen...

JAg har ett barn av \"varje\" sort :) Min 7-årig har en grav språkstörning. Han kan uttala alla ljud, men hans problem ligger på grammatiken, arbetsminnet( svårt att komma ihåg ord) och svårigheten att berätta vad som har hänt så att lyssnaren han hänga med. Han skulle kunna säga precis som den tjejen. Han har nästan inga \"småord\" som binder samman meningar ( som , om ,men,...) och när dom fattas fattas helt plötsligt jättemycket. Du kan säkert fråga om du kan se tjejens logopedutredning, där det beskrivs väldigt detaljerad vad hon kan/ inte kan. Det är en hel vetenskap kan jag lova.. säket 20 olika områden där man kan ha problem på olika sätt. Det finns \"annars helt normala \" barn som kan prata själv men inte förstår vad andra säger och barn som förstår andra men kan inte berätta själv. Min son råkar finna sig på bägge grupper och går på en skola för språkstörda barn. Han har kunnat utveckla någorlunda fungerande kommunikation tack vare två år på språkdagis på samma skola, men fortfarande måste vi ha en loggbok för att beskriva vad som har hänt för att läraren förstår honom rätt. i början tränade han substantiver, sen verber, verb böjningar ( han pratade länge på infinitivform) \"båten åka vi\" var det förra året? i helgen? , drömde du om det, nästa sommar? man fick gissa hela tiden. nu tränar har oregelbundna substantiver bror, bröder mus möss han får logopedträning varje vecka på skolan och personalen använder tecken som stöd. de är tydliga och det finns mycket personal ( 6 barn i klassen , en speciallärare, två förskollärare på heltid +logoped)
Skrivet av    Katah