Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

alla dessa höjningar!!!enkät

Skrivet av hatar valfläsk
Vilka vill vara med på o slå vad om vilka höjningar som kommer genomföras i realiteten?

1. barnbidraget 100 kr/barn + flerbarnstillägget retroaktivt till jul.
X. föräldrapennings-taket till över 30 000
2. underhållsbidraget med en hundring

Jag gissar på att endast nummer 1 genomförs.
Vad tror ni?

Svar på tråden: alla dessa höjningar!!!enkät

1 och möjligen 2

är väl de som har störst stöd i sossarnas traditionella väljargrupper skulle jag tro...
Skrivet av    -AT-

Alla 3

det är valår nästa år
Skrivet av    marib

Alla tre hoppas jag

Även om varken jag eller maken berörs så där supermycket av nummer två så hoppas jag det för alla höginkomsttagare.... Men om man tänker på att det är valår nästa år så lär det nog kunna bli alla tre faktiskt....
Skrivet av    -Jessis-

Om sossarna vinner valet

inte en enda. (s) är av tradition duktiga på att lova mycket, men är än duktigare på att hitta ursäkter kring varför de inte kunde hålla sina löften. Några exempel på senare år: 30.000 nya dagisplatser blev 0. 4% öppen arbetslöshet blev 20% i verkligheten 10.000 nya platser inom äldreomsorgen blev 10.000 färre. Höjt tak i föräldraförsäkringen skulle införas direkt efter förra valet. Det finns inte ens ett förslag om det ännu - bara en debattartikel... Värnskatten skulle bara vara \"temporär\". Nu är den permanent. Inga vägtullar skall införas i Stockholm hette det ända tills (mp) krävde det för att (s) skulle få bilda regering. Etc, etc, etc. Inga löften är heliga, så länge man får behålla makten, verkar det som.
Skrivet av    Flu

Nu vet inte jag var du har läst...

men om man läser budgeten, så fattar i alla fall jag det som att när den klubbas nu, så innefattar det de höjda barnbidragen, höjt tak i föräldraförsäkringen och höjt underhållsstöd. Därmed inte sagt att budgeten är huggen i sten och att inget nånsin kommer att förändras, men när den klubbas, så klubbas den ju. Det har ju tidigare bara varit förslag (om utrymme finns), den här gången ligger det ju faktiskt i budgeten som klubbas nu. Eller är jag käpprätt ute och cyklar ;-) ???
Skrivet av    Cicci

Det som står i budgeten

talar bara om hur mycket respektive departement _får_ spendera etc. För att barnbidraget etc skall höjas, så krävs lagändringar, och några sådant förslag har mig veterligen ännu inte kommit.
Skrivet av    Flu

Tror

inte en enda av dem kommer genomföras.. Tyvärr. De kommer nog hitta nåt mer behjärtansvärt att lägga pengarna på, tex politikers höjda löner eller varför inte EU-parlamentarikernas höjda traktamenten.
Skrivet av    anne.h

men jösses helt ärligt så är jag ganska säker på

att du skulle få bli så besviken vilket parti som än vinner.. Alla lovar guld men inte ens hälften fattar vilken människa som helst att det inte går att genomföra.. Och detta oavsett vilket parti som skulle komma till makten..
Skrivet av    KW

Nä, där har du faktiskt fel

Det finns vissa partier som verkligen lovar guld & gröna skogar utan att tänka en sekund på om det är realistiskt eller ej. Sedan finns det partier som vill så väl men saknar kompetensen att genomdriva sina vallöften. Men det finns även partier som är ansvarsfulla, och bara lovar sådant de verkligen tror är möjligt att genomföra. Visst, även jag inser att världen förändras, och händelser i omvärlden hela tiden tvingar politikerna att omvärdera & omprioritera sina beslut & löften. Men att, som exvis Lars Ohly, lova 200.000 nya jobb utan att ens fundera på vem som skall betala är ren & skär inkompetens.
Skrivet av    Flu

1 och 2 har faktiskt

gått igenom redan!
Skrivet av    Nilla