Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Ni med många härliga ungar!

Skrivet av Alienmamman
Jag skrev ett inlägg på Flickor o Pojkar-lika o olika som jag skulle vilja ha även här, men jag kan inte kopiera! Så om ni har lust gå in o läs mitt inlägg där är ni snälla och ge mig lite "peptalk".
Skulle vilja ha ett barn till men alla tror och hoppas på att vi är ute efter att få en pojke, vilket är skitjobbigt! Vet inte hur jag skall göra, hur jag skall skydda mig från alla kommentarer och hur jag skall göra för att bara vara lycklig över mina tre flickor!?
Svar på tråden: Ni med många härliga ungar!

Men du

Det ÄR ok att vilja ha ett barn av ett visst kön, varför hymla om det om det nu verkligen är så? Huvudsaken är väl att du inte ratar barnet om det blir \"fel\" *s* och det lär ju knappast ske. Vad omgivningen säger är ofta inte så övertänkt - jag har tre ungar, först två killar och sen en flicka. När hon kom blev jag extra glad, eller ska jag säga överraskad, det var som en oväntad present för mig som liksom ställt in mig på pojkar... Omgivningen tog förstås för givet att vi nu var helt nöjda och glada när vi hade av varje sort:-) Och de kan de väl få tro, om det nu är något de går och tänker på. I själva verket kanske de bara ville säga något \"passande\", vad som helst... Inte ska du behöva söka andras godkännande eller argumentera för att du/ni vill ha fler barn!
Skrivet av    Helena

Känner igen det där...

Har också fått ORÄKNELIGA kommentarer om detta och har förklarat hundratals gånger att jag är nöjd med mina 5 tjejer, att jag tycker att pojkar verkar enbart jobbiga. Redan som liten sa\' jag att jag ville ha många flickor. Gissa vad man som regel får höra då? Jo, typ \"Ja, vad skulle du annars säga\", ungefär som att man egentligen är avundsjuk, som \"surt sa\' räven...\" Om jag ser det från den ljusa sidan, är det att vi sluppit så många kommentarer om hur många barn vi skaffat, eftersom folk har haft \"förståelse\" för att vi har försökt få en pojke också. Vilket alltså inte är sant, i vårt fall. Våra närmaste vet att vi redan från början, innan vi ens hade några barn, sa\' att vi skulle ha 6 stycken, så de vet att vi inte skaffat så många enbart pga könet. Nu har vi bestämt oss för att stanna vid 5 och då tjatas det om när den sjätte ska komma... Men visst är det lustigt hur folk ska lägga sig i detta med barn. Man får inte ha för få och inte för många och inte flera av samma kön... Håhå, jaja.
Skrivet av    Viola med 5 tjejer

Ignorera

dem,det är det bästa jag kan säga,det kommer alltid att finnas sådana människor och att argumentera med dem tycker iaf jag är slöseri med tid. Helena har en bra poäng,det är inget fel att önska det ena eller andra om man nu gör det,för det betyder inte att man inte ändå blir glad om man skulle få en tjej till om man redan har tre eller vice versa. Eller säg helt enkelt till dem;Spelar det er någon roll varför jag vill ha ett barn till?
Skrivet av    Cecilia m fem+bf 16/4-06

Helt enkelt

Slå dövörat till för ev. kommentarer och le och njuta av de barn du har.... Jag hade tre söner innan jag fick min dotter för snart 2 år sedan och gud vad massa kommentarer jag fick att det skulle vara kul med en dotter nu bla bla bla.... Men jag sket i det hela och såg fram emot det barn jag skulle få.... Inget annat.... Så det är mitt råd: Ignorera och njut av det du har och det du får...
Skrivet av    -Jessis-

När jag

var oplanerat gravid med min femma, var jag själv rädd att bli besviken om det blev en flicka (vi har bara en son), men när hon föddes fanns inte tillstymmelse till besvikelse...Vi var bara lyckliga över att ha fått ett fint friskt barn! =) Jag tyckte själv det var jättejobbigt med alla kommentarer om att nu hoppas du väl på en pojke va... Så onödigt och idiotisk bara...
Skrivet av    Soliga Li

Så du vill inte ha en pojke då?

För att du tycker de verkar enbart jobbiga? Pojkar är ju individer,de också!Några kan vara \"jobbiga\",andra inte alls.Precis som tjejer kan vara totalt olika.Självklart förstår jag att du är fullkomligt nöjd med era tjejer,men det är inget fel på pojkar heller.Hoppas du förstår hur jag menar.
Skrivet av    10-barnsmamma

Hade samma tanke...

Har svårt för såna generaliseringar och fördomar.
Skrivet av    Pepparkakan med 3 grabbar

Vi hade länge fyra tjejer..

och visst var det jobbigt med alla kommentarer..sedan när vi fick första pojken så blev jag lite irriterad för alla gjorde sån stor affär av det.. Det kändes lite som om de tyckte att en son betydde \"mera\".Tänker på att vi fick större blombuketter,dyrare presenter till honom ,osv.. DET retade jag mig lite på.För oss hade ju alla barn samma värde oavsett kön. Men det var vansinnigt roligt att få gå o köpa pojk-kläder!! Precis lika roligt som det hade varit att handla flick-kläder.om vi hade haft fyra pojkar innan..
Skrivet av    10-barnsmamma

Egentligen

ska man inte bry sig om vad andra tycker och säger. De har absolut ingenting med det hela att göra! Folk tycker så mycket, men den stora sanningen är att alla barn är olika individer, helt unika människor! Varje flicka är unik och varje pojke är unik. Du har helt enkelt tre BARN och vill ha ett BARN till. Så är det! Lycka till!
Skrivet av    kvartett+ett

Jag förstår precis

Jag har inte hunnit så långt som fyra än - har tre; först två tjejer och nu en pojk och jag hade jättesvårt att vänja vid med tanken på att ha en pojke - ville ha tjejer bara! Fick välodigt mycket skit och väldigt litet förståelse inne på olika snack på aff. Tack och lov var några litet mer stödjande. Nu när vi har vår lille prins är han oss lika kär som flickorna, men även jag blir irriterad på alla kommentarer om \"nu är ni väl glada, nu när fmailjen är komplett?\" Coolt med 5 barn. Vi kommer nog att skaffa en fyra, men sedan är det nog stopp.
Skrivet av    3.barnsmamma inne och smyger bara,

Tar otroligt illa vid mig

av din kommentar om att pojkar är \"enbart jobbiga\". Låter precis som surt sa räven, tyvärr. Jag har fyra pojkar och hade varit glad för att få barn av båda könen men inte för att något kön är mer \"jobbigt\" eller mindre värt än något annat. Mest för att slippa alla nedlåtande \"tycka-synd-om\"-kommentarer vi får.
Skrivet av    anonym idag

Vår lille prins,ja...

det brukar först heta att \"vi villl absoluuut inte ha nån pojke-sen är pojken där och genast är det \"lille prinsen\".Oerhört älskad precis som flickorna. Varför kan inte folk erkänna helt enkelt att de hett VILL ha ett barn även av andra könet???? Jag tror INTE på snack om att man inte alls vill det! Patetiskt är vad det är!
Skrivet av    anonym för tillfället

Kommentarer blir det

oavsett. När vi ventade nr 3 var alla övertygade om att jag önskade mig en pojk (vi hade två flickor). Men för mig kvittade. Men oavsett vad jag sade så trodde inte folk på mig. Jag mådde till slut skitdåligt av det. Sen fick vi Sonen. Och då fick vi höra typ \"ja, nu är familjen komplett\" \"Nu är ni väl nöjda\" osv osv. Det värsta med alla kommentarerna var att jag fick känslan att mina flickor inte dög. Att det inte var gott nog med flickor. Att man var tvungen att ha en pojk också för att vara lycklig(?). Och efter Sonen så blev jag gravid igen. Nu med tvillingar. Och tror du inte att jag fick höra: \"Det värsta är väl om det är två flickor, du hoppas väl på två killar, fast en av varje vore jo bra det me\'\" HVA!!! hur tänker folk. Men denna gången fick vi reda på könet, och kunde därmed avspisa folk med att \"vi vet, men ni får inget veta\". Och tvillingarna var \"det värsta\"; två flickor. Nu tycker folk att nu är det nog.... Men då svarar jag \"Jag har inte fått Teodor än\" så får dom tänka vad dom vill. Ja, just det; mina råd *ler*; ignorera kommentarerna. Inte ta dom in över dig som jag gjorde när vi väntade Lillebror, man mår bara sämre och sämre. Och hur skall du göra för att bara vara lycklig över dina tre flickor? Hur gör du nu? Du älskar dom! Fortsätt med det. Önskar du _och_ din partner flera barn, och inget hindrar er så kör på.
Skrivet av    Marie-72

Onödig kommentar

Har själv bara pojkar och tycker också att det var en konstig grej att skriva...att pojkar enbart verkar jobbig! Kan då meddela att jag har världens underbaraste pojkar, som inte på något sätt och viss är jobbiga, däremot har jag en systerdotter som det är ungefär lika mycket jobb med som mina pojkar tillsammans.ALDRIG att jag då skulle kunna stå upp och säga att flickor överlag verkar jobbiga! Tänk dig för vad du skriver nästa gång!
Skrivet av    Mamma till bara pojkar

Här är det precis tvärt om

som om lyckan inte kan vara fullständig om vi inte får en flicka... Så här har jag känsla av att våra pojkar inte duger och just av den andledning har jag nästan börjat önska att vi bara får killar om vi beslutar oss för fler barn!
Skrivet av    Mamma till bara pojkar

Ja så går det att vara anonym :-)

Men visst jag står för vad jag tycker, även om jag egentligen inte får skriva här då jag bara har 2, fast 4 i tankarna!
Skrivet av    Mamma till bara pojkar

Hej du!

Jag tror ärligt att det är svårt att slippa ifrån alla kommentarer som i sig kan vara ganska harmlösa men sååå tråkiga till slut så man blir såå less. Jag var ganska orolig innan jag blev med femman över vilket hav av kommentarer jag skulle få simma i men faktiskt blev det inte riktigt så. Vissa tjatade på i vanlig ordning men inte riktigt så mycket som jag befarat. För att haka på diskussion här över så tvivlar jag inte alls på att en del är mer än nöjda över sina barnaskaror av samma kön och säkert inte alls önskar ett annat kön men visst finns vi som jättegärna ville ha ett av ett annat. Jag är ju välsignad med fyra pojkar och inte är jag lessen över dem, tvärtom. Men visst ville jag hur gärna som helst ha en flicka, eller ska jag säga vi för det gällde min man också. Men när vi tog beslutet att skaffa en liten femma så var det ju främst ett barn till vi ville ha förstås, för det är ju det knyttet som växer under hjärtat man vill \"åt\" ;) med eller utan snopp.
Skrivet av    terez m Klara + 4

känner igen mig så väl

var jpbbigt med alla kommentarer om en pojke när jag var gravid. Visst var det super skoj att få en pojke som jag fick men att jag \"lyckats\" känner jag inte för det har jag gjort alla gångerna.
Skrivet av    madeleine med 4

Artiklar från Familjeliv