Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

ACNE- Vad funkar mot vuxen acne

Skrivet av Vill ha tips...
Har haft acne i flera år. Har åtit penicilin i ett år med god resultat. Så fort jag slutade med penicilinen så kom det tillbax.
Detta har jag testat....

- Rensa kropen från slagg produkter - funkar inte
- Utesluta alla mjölkprodukter och sköta magen regelbundet, undvika kolhydrater o socker. - funkar inte men fortsätter med det ändå.
- Alla möjliga ansiktsbehandligar o produkter. -Ingen funkar vare sig bättre lr sämre.
- Alla möjliga vitaminer, zink, omega-3 osv osv
- Dricka Aloevera juice- funkar inte
- Kollodialt silver utvärtes o invertes- funkade inte.


Har nu köpt galltvål som jag ska testa...Vet snart inte vad jag ska göra *snyft*
Svar på tråden: ACNE- Vad funkar mot vuxen acne

Har du testat homeopati/zonterapi?

Kanske det kan hjälpa? Vegetarisk kost, helt utan kött?
Skrivet av    Catrin

Låter som hormonrubbningar...

Har du kollat din sköldkörtel?
Skrivet av    Camelia

Ut med ilskan då?!

Bli av med gammal skräp ilska som blir som små kratrar som exploderar i hyn...
Skrivet av    Arg!

Är du seriös eller skämtar du? *imt*

.
Skrivet av    Peter

Seriös så klart. Inre obearbetade eller nedtryckta

känslor kan bli psykosomatiska på många sätt.
Skrivet av    Arg!

Har testat

Homeopati, dock hjälpte det inte heller :-( Zonterapi verkar vara sista utvägen *snyft*
Skrivet av    Vill ha tips...

Tror oxå

det har ngt med hormonerna att göra. Sködkörteln är dock kollad. Vad kan det annars vara? Vad mer ska kollas?
Skrivet av    Vill ha tips...

Inte ilska...

men kan vara stress relaterat....Men hur ska jag göra för att bli av med detta :-(
Skrivet av    Vill ha tips...

Vet inte...

Men jag vet att även om värdena ligger inom det normala så kan man ha problem med sköldkörteln. Stress är annars en vanlig orsak till acne - kan det vara det?
Skrivet av    Camelia

Har du provat akupunktur?

Kom att tänka på att när jag hade ett problem (dock av ett helt annat slag)provade jag allt som den traditionella västerländska sjukvården erbjöd, men inget hjälpte. Till sist gick jag till en kinesisk läkare som var utbildad både i västerländsk och kinesisk medicin. Han gav mig akupunktur och örter under en period och mina besvär försvann helt. Han gav mig också mycket värdefulla råd om hur jag skulle leva och vad jag skulle undvika för att mina problem inte skulle återkomma. Det har hjälpt och sedan dess är jag besvärsfri. (Kan tillägga att den svenska sjukvården vände mig ryggen med kommentaren: Det här får du lära dig att leva med! Vi kan inte göra mer för dig.) Kanske akupunktur skulle vara något för dig med? Men mitt råd till dig är isåfall att gå till en akupunktör som är asiat och utbildad i Asien. Välj inte en svensk för de har oftast stora brister i sin utbildning och tankesätt. I Kina krävs minst 7 års utbildning för att få lov att praktisera akupunktur. Här i Sverige är det enligt Socialstyrelsen tillräckligt med en treveckorskurs för att få lov att utöva det. Det säger en hel del om kunskapsklyftorna mellan svenska praktiker och asiatiska. Tyvärr är nackdelen att det är dyrare att gå hos asiaterna då de oftast är privata, men för min del anser jag att det var värt varenda krona.
Skrivet av    Catrin

Är du säker?

Kan ligga en bit ner.. ;o).
Skrivet av    Arg!

Jag håller med!

Helt och hållet och blev också hjälpt av TCM. De brukar också tala om för en vad som är bra/inte bra för ens kroppstyp. Jag skulle äta mycket broccoli och lamm - hon som var där före mig fick order om att äta duva. (!)
Skrivet av    Camelia

Nä, men det kan du bara inte mena:

Duva?
Skrivet av    Heliga Ande

Japp!

Äts tydligen ofta i Kina. *S* Det käkar vi ju i Sverige också - kommer ihåg när japanska kejsarparet var här på statsbesök och blev serverade duva. Det höll på att bli diplomatisk kris för det visade sig att duvan i Japan är något heligt djur som symboliserar fred/hälsa eller något liknande.
Skrivet av    Camelia

Det varierar

Javisst Camelia, har du rätt att ibland kan man få (för oss västerlänningar) lustiga råd om kost förändringar, men i mitt fall räckte det med att jag uteslöt starka kryddor i maten, socker och choklad samt att jag undvek att vistas ute när det blåser. Jag hade för mycket eld i kroppen vilket var påfrestande för mitt hjärta och mina urinvägar. Då jag fick en behandlingsserie med akupunktur och örter (som jag bryggde te på hemma) samt följde levnadsråden så försvann besvären på ett par månader. (Då hade jag redan varit sjuk i tre år och inget annat hade hjälpt.) Det kostade mig sammanlagt cirka 6.000 kr med behandlingarna men det var det värt! Jag har sedan dess skickat egna patienter till min kinesiske akupunktör(jag jobbar som sjukgymnast inom vården)och alla har varit mycket nöjda och otroligt överraskade vilken effekt hans behandlingar har. Jag hyser stor tilltro till akupunkturen när den utövas av kompetenta och seriösa personer.
Skrivet av    Catrin

Jo, jag vet...

Och jag har själv blivit hjälpt av akupunktur och TCM flera gånger så jag hyser den största respekt för vad de gör och har också skickat folk till mina läkare. Det där med maten blir ju för övrigt mer och mer accepterat även av västerländska läkare - fler och fler börjar ju prata om att \"äta sig frisk\", vilket innebär att utesluta vissa saker och äta mer av andra. Migrän, eksem och reumatism är väl de vanligaste sjukdomarna som man kan mildra med rätt kost.
Skrivet av    Camelia

Jag har också några problem

med hyn, men är inte alls säker på att det är vad husläkaren sa, typ några slags eksem. Och att jag kunde ta kortison när det kliade. Men hur vet du att det är vuxenacne? Det är ju årslånga köer till hudmottagning, så vart går man???
Skrivet av    Maa

Jaghar varit

till hud mottagingen och de har konstaterat vuxen acne och de har ordinerat en hel del olika krämer och mediscin. Inget har hitills funkat :-(
Skrivet av    Vill ha tips...

Aha, det är alltså bara att snällt ställa sig

i den där årslånga kön. Blä! (och hoppas att jag har mer tur då, så att jag får hjälp också) Hoppas du hittar nån lösning!
Skrivet av    Maa

Artiklar från Familjeliv