Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Billiga biljetter

Skrivet av Malin
Någoon som vet var man kan få tg på rimligt dyra biljetter till USA. Tänkte åka med två barn till NY. Biljetterna går på nästan 15.000! Det tycker jag verkar dyrt!
Svar på tråden: Billiga biljetter

Icalandair

brukar ha bra priser och har definitivt kortaste vägen till NY. Även Finnair kan du kolla. Titta på resevaruhuset.se, där kan du söka bästa pris. Kring 3 500 per vuxen bruka det kosta. När ska ni åka och hur gamla är barnen? Skolloven blir lite dyrare såklart. Som vanligt är det lättast att hitta biljetter om ni kan vara flexibla på nån vecka hit eller dit.
Skrivet av    Anna T2

Runt 3 500 kr för en vuxen med SAS...

SAS var billigast enligt expedia.com. Andra bolag som var hyfsat billiga var Air France, United Airlines och KLM. Beror lite på när du ska flyga. Det brukar vara dyrare runt jul.
Skrivet av    evaOregon

Hur kommer det sig att Icelandair...

skulle ha kortaste vägen till New York? Continental, SAS, United Airlines mfl flyger ju direkt utan mellanlandning.
Skrivet av    evaOregon

Oj,

otydligt av mig! :-) Eftersom Malin undrade om billiga biljetter och direktflyg brukar vara dyrt så hoppade jag över ett led i förklaringen...
Skrivet av    Anna T2

SAS...

har en hemsida på http://www.scandinavian.net/ Jag brukar beställa biljetter direkt av flygbolaget, men det är ofta en god ide att kolla priser hos olika bolag först och då kan man t ex använda sig av expedia.com för priser hos olika bolag.
Skrivet av    evaOregon

Nja, min erfarenhet är...

att det inte är billigare att byta en massa ggr än att flyga direkt. Jag kollade sträckan Stockhom - New York på expedia.com och då var dessa bolag billigast SAS (direkt) United Airlines (direkt) Air France (ett stopp) Continental (direkt) KLM (ett stopp)
Skrivet av    evaOregon

De brukar väl göra reklam

för att de har den kortaste vägen till NY? Däremot kanske inte den _snabbaste_ vägen pga mellanlandningen.
Skrivet av    SambaSamba

Jag menade

av de bolag som mellanlandar! :-)
Skrivet av    Anna T2

Kolla på en jordglob

Så ser du att snabbaste vägen till New York är norrut mer eller mindre, dvs över Grönland. På en vanlig karta kan det se ut som om man flyger rakt västerut, men så är alltså inte fallet. Och skulle man då dessutom börja med att flyga söderut i Europa, så blir det en ren omväg.
Skrivet av    Anonym

Var det ett svar till mig?

Visst förstår jag att det är en omväg att flyga via Amsterdam eller Paris, men de flyg som flyger direkt (Continental, United, SAS mfl) flyger direkt utan mellanlandning och över Island o Grönland. Jag har flugit ifrån Sverige till USA ett antal ggr under de dryga 10 år som jag bott i USA.
Skrivet av    evaOregon

Vi får besök som reser m SAS

biljetterna kostar ca 3.500 SEK styck. Bra pris. Specialpris fram till våren nån gång. (vi bor ca 1 timme fr NY)
Skrivet av    eastcoastmom

Direktflyg för 2500 kr

Vi har bokat genom EuroAsia förut, och hittat billiga direktflyg Stockholm - NYC med Malaysia Air: http://www.euro-asia.se/ Vi åkte i juni/juli för 9000 kr (tre pers), men jag såg att det var billigare nu.
Skrivet av    Cecilia & Samuel

Du kan också kolla på...

Malaysia Airlines hemsida på http://www.malaysiaairlines.com/ fast det billigaste jag kunde hitta där var biljetter för 3 800 kr per person.
Skrivet av    evaOregon

Artiklar från Familjeliv