Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

12 åringen har tappat hemmanyckeln

Skrivet av Anonym idag
Hur hade ni gjort? Blivit arga? Bytt lås? Bara kopierat en ny?

Tacksam för svar
Svar på tråden: 12 åringen har tappat hemmanyckeln

Letat överallt?

Har du skickat iväg honom/henne och kolla överallt där han/hon varit under dagen..? Jag själv hade nog inte blivit arg, men besviken. I värsta fall får man nog byta lås. Beror på kanske var man bor och hur ovanlig nyckeln är..
Skrivet av    -TH-

letat, väntat ett tag för att se om den dök upp,

förmanat och kopierat en ny. ingen i min familj får ha kännetecken på nyckelknippan som gör att man kan räkna ut vems den är. och så har ine barnen underlåsnyckeln, så den kan vi låsa om vi är bortresta, annars är vi ju i närheten jämt, så ingen hinner bryta sig in.
Skrivet av    pola

Det kan hända så lätt

Har själv aldrig tappat nyckeln men vet hur lätt det är att man gör det, helst när man är tankspridd. DOck är det en sak som inte får hända. Känns väldigt olustigt att inte veta var nycklarna finns... VI har letat och letat och letat... Idag skulle dottern höra på skolan också, får vi se om hon hittar dom. Själv var hon inte särskilt förhoppningsfull. Tack så mycket för era svar, skönt att höra andras åsikter i det hela...
Skrivet av    Anonym idag

hur hade du gjort

om din make/sambo hade tappat nyckeln? Eller du själv? Ungefär samma gäller väl för 12-åringen. Det borde iaf inte vara hårdare krav på honom/henne än för övriga familjen. Hoppas ni hittar nyckeln!
Skrivet av    höstmamman

Samma har hänt här två gånger

Båda gångerna har tonårsdottern tappat den, och vi har fått byta lås bägge gångerna. En \"nätt\" liten kostnad på runt 2500:-/gång, men vi har inte haft något val. Det hade vi fått göra oavsett vem av oss som slarvat/tappat bort en nycket så det är inte så mycket att orda om.
Skrivet av    Annelie m 5an på väg

Artiklar från Familjeliv