Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

akassaproblem

Skrivet av myzoxe *Robin*
Skrev ett meddelande till akassan.. Visst ska man få stämpla upp resten om man jobbar 33% av 50% visst ska man få stämpla dom 17% av den tid jag är arbetslös??? Jag är ju fortfarande deltidsarbetslös.. fattar noll på det här.... .ska prata med min handläggare snarast... Man får ju ingen lön den första månaden man jobbar, men visst kan jag fråga chefen om 2 veckors förtid i oktober? Började ju jobba den 7 okt. Snälla kom med lite tips.. tas tacksamt emot.. Har ni vvarit med i samma sits?
Svar på tråden: akassaproblem

tillägg om akassan

jag trodde jag kunde få gå in och ändra att jag börjat jobba den 7 okt.. och få pengarna för denna månaden.. Inte ens det gick.. *arg* på akassan.... eller af som trodde at jag fått 50% jobb... grrrrrr morrr fräs...
Skrivet av    myzoxe *Robin*

Är inte det minsta man kan stämpla 25%?

Eller jag vet inte...har fått för mig det iaf... Går du på timlön, så det är därför du får lönen en månad efter. Annars får man ju samma månad om man har månadslön (oftast). Fast du jobbar ju så få timmar så jag gissar att det är timlön du har förstås.
Skrivet av    Mandu

men jag borde ju

kunna få ut mina pengar från förra månaden fram till 7 oktober eller hur? Det borde ju gå.. Undrar hur man ska klara sig denna månaden. Kan jag be chefen om förskott på två veckor eftersom jag började så tidigt i månaden?
Skrivet av    myzoxe *Robin*

nej

Man kan stämpla hur lite som helst. Jag har varit deltidsarbetslös sedan -99. Jag har en timanställning och vissa månader har jag bara stämplat en dag på hela månaden. Däremot så om arbetstiden är 34 tim/vecka eller över så får du inte stämla upp. Se alltså till att du stannar på 33,5 tim/vecka annars förlorar du de timmarna som blir över. Skulle du jobba 35 tim en vecka så får du alltså inte stämpla resterande fem timmar. Jag har hållt på så här nu i sex år och aldrig haft problem med a-kassan. Jag har automatiskt fått ny period. Är du timanställd så får du lönen i efterhand. Men om chefen är bussig så brukar det inte vara några problem med att få ut lön i förskott_men_ tänk på att det \"straffar\" sig den dag du slutar arbeta. lycka till!
Skrivet av    "timmis"

pratade med handläggaren

efter jobbet idag.. bra att arbeta där hihi som städerska.. =) hon sa att dom hade gjort fel. Så dom skulle fixa till det så jag kan stämpla igen... Men jag ska träffa henne den e26 okt så allt ordnar nog sig iaf.. ok.. men nu funkar det nog med akassan så jag behöver nog inte fråga om förskott i lön. Varför straffar det sig i slutändan vad kan hända om man ber om förskott på lönen??
Skrivet av    myzoxe *Robin*

därför

att man då inte får någon lön månaden efter man slutat. Fattar du vad jag menar, känner att jag är lite svamlig. Det brukar ju kunna bli ett tag innan allt rullar på efter det att en anställning slutat och då kan det ju vara skönt att veta att man får en lön i efterhand så att säga. Du har ju liksom förbrukat den lönen redan. Ah...fattar du mitt svammel
Skrivet av    "timmis"

så om jag kanske får

förskott så får jag kanske inte slutlön om jag inte får jobba kvar där sista månaden? Full lön alltså? hmmm men det ska nog lösa sig med akassan. Hon min handläggare såg ju att dom hade gjort fel att avaktivera mig... Tur jag träffade henne innan jag gick hem. *s*
Skrivet av    myzoxe *Robin*