Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Fråga om dokumentation

Skrivet av Mona
Hejsan!
Jag har en dotter på 16 månader som ganska nyligen har börjat på dagis.
Jag har sex års erfarenhet av barnomsorg och har tänkt igenom min idé och tycker inte att det verkar så besvärligt för min dotters personal, men jag hör med er oxå innan jag frågar dem.

Vad tror ni om att man antingen skickar med sin egen kamera, eller om förskolan har nån, och så blir en dag på dagis dokumenterad med kameran.
Alltså, alla moment, som frukost, muntvätt, samling, kissning/blöjbyte, påklädning, utgång, avklädning, lunch, vila, etc etc...

Om de tar ett barn per dag eller vecka eller så... Låter det som mycket extraarbete, som mycket att begära...? Jag är ju så nyfiken på hur det är för min dotter om dagarna...

Det är en syskongrupp med tre heltider på 17 barn.

// Mona
Svar på tråden: Fråga om dokumentation

Inget svar på din fråga

Men när min son var fyra-fem år fick han med sig en kamera hemifrån till dagis och så dokumenterade han själv sin dag på dagis. Det blev jättefina bilder och personalen var enbart positiv. Fast din dotter är kanske lite liten än. :-)
Skrivet av    maisy

du tror inte att

dagis redan dokumnenterar? Om du menar att VARJE barn ska fotograferas i ALLA dessa moment som du tar upp så skulle jag definitivt säga att det är överdrivet och tar alldeles för mycket tid. Även omm det bara är ditt barn som ska fotograferas i ALLA dessa moment så är det för mycket. De allra förskolor dokumenterar på ett eller annat sätt och hare hon nyss börjat skulle jag definitivt väntat, vill du veta mer så ta ut en dag och var med dottern.
Skrivet av    ella64

Lägger man det på nivån..

..att de föräldrar som vill skickar med kameror och man fotar ett barn per vecka så tror jag väl det ska funka... Man kanske inte hinner med att fota alla moment en och samma dag (eller man kanske glömmer bort ett moment en dag som man fotar nästa dag)
Skrivet av    Lena m_3

Det har vi gjort!

Arbetar på en förskola, med barn som är tre år, vi har följt med dem sen de skolades in på förskolan...i början, för att skapa trygghet för föräldrarna, så dokumenterade vi barnen gjorde under en dag. Dels i pappersform, vi skrev upp varje kvart ungefär. Sedan fotade vi också en dag, och filmade en hel dag med videokamera, som vi visade upp på föräldrarfikat. Det är inte alls så krångligt, om man delar upp barnen mellan sig och tar dem en i taget. Skriver man kan man ju göra det typ med två åt gången. Vi hjälptes också åt och skrev åt varandra om det var någon som gick hem. Det är lätt ordnat, en liten bok i fickan bara... Så det tycker jag inte är någon omöjlighet för personalen att göra...=) kram
Skrivet av    Ulrica

Artiklar från Familjeliv