Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

hjälp med mitt blodvärde

Skrivet av jeanette med den lille
Hej finns det någon som har något förslag på att få upp mitt blodvärde. Jag tappade 1 liter blod vid förlossningen och mitt hb blev 82, nu två veckor senare, fast jag käkar blutsaft och hjärntabletter och käkar blodmat. Så mitt värde idag kl 1200 77. Mitt huvud värker hela dagarna och nätterna. Jag vimsar runt, och är svimfördig mest hela tiden.

tacksam för tips.. För går inte det upp så måste jag in för att få i mig blod. Och det vill jag inte...
Svar på tråden: hjälp med mitt blodvärde

c-vitaminer

Ät mycket c-vitaminer för det hjälper kroppen att ta upp järnet bättre.
Skrivet av    Moka m Liv o Nicolai

Hej hej.

Kan bara tipsa om järnrik kost och att undvika mjölkprodukter i samband med intag av mat, men däremot gärna juice eller nått med mycket c-vitaminer. Ät tex. blodpudding, leverpastej, broccoli, spenat. Tänk på att gröna grönsaker innehåller mer järn. Hoppas det blir bättre! Kram.
Skrivet av    Jennie med Torsten

Så här gjorde jag

Jag fick upp mitt hB från 95 till 117 på 8 dagar. Jag tog järntabletterna och blutsaften på fastande mage och såg till att inte äta något med mjölk två timmar före och efter intag. Jag sköljde också ner tabletterna med ett glas C-vitamin brus för bästa resultat. Tillsammans med mycket rött kött stekt i gjutjärnspanna och mängder av jordgubbargick det mycket bättre än vad jag hade vågat hoppas.
Skrivet av    Madde B m Hjalmar 6/9 + en hög till

Brännässleextrakt!!

Funkar skit bra!! Gå på hälsokosten å köp en flaska.. Det är droppar som tas i ett glas vatten (1 krm eller 15 droppar) 1 gång om dagen. Dom hjälper kroppen att ta upp järnet i maten.. Så mitt tipps är att fortsätta äta som du gör men lägga till dessa droppar så kommer dina värden att bli bra snart.. Man slipper även bli hård i magen som av järn tabletter å dyl. Lycka till!!
Skrivet av    Karin med William 050829

Artiklar från Familjeliv