Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Frågor om sugarpaste och tårtstorlek?

Skrivet av Cecilia
2-årskalas nästa helg. Ska baka en tårta till släktkalaset (9 vuxna och tre barn), och en tårta till dagiset(15-20 barn +fröknar). Ska göra tårtbotten i långpanna, och sedan skära ut ett J (Jesper). Täcka med dekormassa plus en bilbana i det samma som löper ovanpå. Kan det räcka med ett sådant tårt-J till släkt kalaset och ett J till dagiset? Har köpt 1 kg dekormassa, räcker det till två J:n? Och sedan till fyllningen; har tänkt mig ett lager marsánkräm och ett med grädde, och ett med "chokladfromage med crisp" (Ekströms), tror ni det kan vara en god blandning??

Tacksam för svar från någon tårtbagare!!
Svar på tråden: Frågor om sugarpaste och tårtstorlek?

Hej

När jag gör mina tårtor så räcker 1 kg dekormassa till 2,5 runda tårtor. Så jag är lite tveksam om det räcker till två tårtor i långpannestorlek. Visserligen ska du göra ett J av den ena.. så då går det ju inte åt riktigt mycket. Men om du ska vara på den säkra sidan, köp en förp. till. Tycker dina fyllningar låter goda. Något annat som är enkelt och gott är att vispa grädde, smält 100g marabou mjölkchoklad, och rör i den vispade grädden. Det blir kanongod chokladmousse! Här finns bilar till bilbanan om du inte har. http://www.ziboomba.se/Shop/Index.php?ArticleId=DEC14229
Skrivet av    Mia

Låter mycket gott

Tänka bara på att kolla om det är mjölk i sugarpasten, så du kan upplysa om det på dagis, om någon skulle vara mjölkallergiker.
Skrivet av    Cassiopeia

Tack för era råd och tips!!

:-)
Skrivet av    Cecilia

Artiklar från Familjeliv