Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Kompisen lånar dotterns cykel

Skrivet av Vill vara anonym
lovar att vara försiktig, handskas vårdslöst med den, cykeln går sönder, dottern påtalar det för kompisen som bara svarar att "konstigt att sånt inte händer med min cykel"

Vad gör man? Ringer föräldrar, pratar med kompisen innan dess och ger kompisen en chans att ordna saken? Det känns inte riktigt som vi vill vara på kompisen om ersättning utan vill se om det går av sig själv. Kompisen är ändå 11 år.

Min plan är att vid nästa tillfälle jag träffar någon av föräldrarna att fråga om X berättat vad som hänt.
Svar på tråden: Kompisen lånar dotterns cykel

Självklart ska du kontakta föräldrarna

Varför kan ni inte prata med föräldrarna? När du har vuxenkontakt med en 11-åring och försöker förhandla om en sån sak som innefattar pengar, så är det inte mer än rätt att du tar den saken med de andra vuxna. Du som vuxen sätter alltså onödig press på en 11-åring och har en dialog som handlar om ersättning och pengar. Det är nästan på gränsen till övergrepp och du ska istället ta en sån diskussion med andra vuxna, inte med barn, och göra upp om det ekonomiska. Du kan skrämma ett barn ganska så mycket med att använda din auktoritet på det där sättet. Jag tycker inte att det är ok att göra så. När man använder den här typen av teknik, att som vuxen sätta press på barn, så kan du ge barnet onödig ångest och sömnlösa nätter som barnet inte alls är värd att ha.
Skrivet av    Tonårsmamma på besök

Nu tycker jag du tar i

gränsen till övergrepp, sätta press Nog tycker jag att 11 år är rätt så stort för att ta ansvar för sina handlingar. Visst ska jag prata med föräldrarna samtidigt så vet jag att denna kompis är smart nog att inse att den gjort fel. Kommer inte erbjudande om ersättning från föräldrar eller kompis struntar vi i det. Men lär oss något för framtiden. Jag vet inte riktigt hur jag ska säga till föräldrarna. -Jo det är så, ert barn lånade--- Tänkte jag ville berätta- Sen se var det leder. Annat förslag?
Skrivet av    Vill vara anonym

förslag

jag hade ringt upp föräldrarna och sagt: Du det hände en tråkig sak, X lånade Ys cykel och den gick sönder, jag vet inte om hon har berättat det hemma?
Skrivet av    demeter

Tack

det enkla är väll oftast det bästa
Skrivet av    Vill vara anonym

Ring genast

Jag hade ringt omedelbart och tagit det över telefon så att bara vuxna hör och så att det inte blir till \"en gammal surdeg\". Självklart ska man prata med föräldrarna!!
Skrivet av    seven

Allt fixat!

Jag har pratat med pappan som naturligtvis var glad att jag berättade. Kompisen hade inte gjort det. De kom och hämtade hjulet och fixade så det är ok nu. Pappan kände igen problemet. Kompisen har förstört även sin egen cykel så att hjulet var vint och skevt.
Skrivet av    Vill vara anonym

Artiklar från Familjeliv