Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Hur klär man de små nu ???

Skrivet av Maria & Osiel 28/4
Jag sitter och funderar på hur jag ska klä Osiel nu när det börjar att bli kallare, har ingen åkpåse i vagnen än för han blir så varm om ryggen men jag tänker mer på framkroppen, om benen så har jag än så länge en fodrad fleccefilt.
Tänkte på hans flecceoverall men det känns lite tidigt än lr kan han börja att ha den nu, vet ju att det ska bli mycket kallare.
Usch, vad man känner sig dum men har man aldrig haft barn förr så är det inte så lätt.
Svar på tråden: Hur klär man de små nu ???

Känn dig inte dum...

jag är tvåbarnsmamma och lika förvirrad. Vi använder en tunn fleeceoverall på morgonen och sen på dagen har han en tjockare tröja bara och en täcke.
Skrivet av    Therese med Erini-01 & Alfred -01

Fleecejacka

och åkpåse kör vi. På min åkpåse kan man knäppa av hela locket så det gör vi om det blir för varmt på eftermiddagen. Annars är det fleecejacka och tunn bomullsmössa som gäller. Overallen har vi inte tagit fram ännu (fast vi har haft varmt i Skåne på sistone).
Skrivet av    -texas-

Klara

har på sig fleecebyxor och fleecetröja, men de tär rätt tunn fleece inte alls lika tjock som fleeceoverallen hon hade i våras. Men hon blir alldeles lagomvarm i sina fleecekläder, hon ligger på en lamfäll i vagnen då vi nyss plockat bort liften, och har enn fleecefilt på sig. Vantar, mössa och tjocksockar har hon oxå.
Skrivet av    Mia m Iza& Klara

Vi kör så här..

för det mesta en fleece jacka, eller en annan lite höstigare jacka, toppaluva, och ett par raggsockar uppdragna till knävecken för att de inte ska trampas av! Filt eller åkpåse vid behov. vi väntar också ett litet tag med overallen. Lycka till med ert klädval!
Skrivet av    .::Tjolantan::.

varierar

Har ett fleeceset (byxa + jacka) som jag tar på vid behov. Jag har även en vindtät jacka och en annan stickad jacka/ kofta som jag använder beroende på vädret. Åkpåsen har jag ibland, överdelen kan tas av med hjälp av dragkedja så det är lätt fxat om det blir för varmt. Ett par mjukskor med gummisula har jag på fötterna och en tunn mössa på huvudet. Overallen får allt vänta ett tag till, den är tjock och fodrad och behövs inte när det är så varmt som nu i Skåne.
Skrivet av    zotiz

Inte dum alls.

Känn dig inte dum, jag har ingen erfarenhet heller, man får testa tycker jag. Man märker ju om dom blir jätte varma, så plockar man bort ett lager. Jag klär Ella i vanliga kläder, typ byxor och tröja och sen har jag en ofodrar fleeceoverall, den är super just nu. Blir helt lagom med en mössa till i vagnen (eller sjalen). Sen är hon ju omåttligt söt i overallen som är rosa med bruna detaljer :)
Skrivet av    Tess m Ella 12/5

Artiklar från Familjeliv