Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Fråga angående pumpar

Skrivet av Sonja m. Vanda
Hej!
Frågade om amningspumpar inne på "Amning" men kom på att jag ju kan fråga här också.
Vad har ni för erfarenheter av pumpar, vilka tycker ni är bra respektive dåliga. Har in kanske även några bra tips på hur man pumpar ur på ett bra sätt!? Eller är det någon som vet någon undersökning som nyligen gjorts (typ konsumenttest) på pumpar ute i handeln!?

Jag skulle vilja ha en pump nu bara för att testa hur/om Vanda kan dricka ur skål och om det t.ex. skulle fungera en kväll. Skulle vara så skönt och veta att jag (om jag vill) kan gå ut och äta med någon vän eller gå på bio eller nåt (eller bara få gå ut och jogga en sväng) och veta Vanda och sambon klarar sig själva ett par timmar.
Sen, behöver jag en pump som klarar att pumpa mycket... Jag går tillbaka till jobbet när Vanda precis fyllt 7 månader och jag vill att hon ska fortsätta äta bröstmjölk (dock gärna med annan "riktig" mat också) tills hon i alla fall fyllt ett år.
Eftersom jag hört att bröstmjölk håller sig i frysen i 2 månader hade jag tänkt börja bunkra upp redan när hon är 5 månader så sambon har ett rejält föråd att ta från i början ;-). Vad tror ni om det?

Som sagt, alla tips och idéer angående pumpning och mina två "önskemål" om detta mottages tacksamt!
Svar på tråden: Fråga angående pumpar

jag tycker

om avents men det är oxå den enda jag testat! den kostar 500 så den e ju dyr men du kan ju testa apotekets den kostar under 100 lappen och jag har en kompis som tycker den funkar perfekt! så om jag va du så skulle jag nog testa apotekets först! kramkram
Skrivet av    Sofia med Wilma

Jag har en medela börstpump

och den är jättebra tycker jag...kostade dock ca 480 kr har jag för mig. Det är samma märke de har på BB...på sina elektriska pumpar.
Skrivet av    Linda m. Saga + 3 till

Jag köpte den svindyra avent isis

och den funkade inte alls för mig. Jättebesviken! Hade svårt att få igång utdrivningen med den. Istället provade jag apotekets billiga som bara ser ut som ett provrör, och det funkade bra, så det pumpar jag med. Ett tips om ni vill ge med flaska är däremot avents nappflaskor, de är jättebra. Båda mina barn har tagit de från nyfödda nästan och napparna är utformade så att de suger som på bröstet = ingen tuttförvirring :-)
Skrivet av    Marie m EmiloEbba

Får jag bara fråga...

... hur mycket kostade apotekets \"provrör\". Gillar inte ens tanken på att jag skulle pumpa ut men kanske är det ändå värt att prova. Förra gången körde vi med ersättning om vi skulle gå någonstans. Men det vore ju bra egentligen att ha \"riktiga\" grejer att ta om det skulle behövas.
Skrivet av    Milli m. Minna 050831

Inte om pumpar

Vet inget om pumpar egentligen, har haft apotekets el kört för hand vid akuta behov men aldrig pumpat stora mängder. Däremot tänkte jag bara på att det kanske inte är nödvändigt för dej att pumpa ut mkt när du ska börja jobba.... Om du tänker att Vanda ska äta en del annat då också så hinner du ju kanske amma henne på morognen innan jobbet och sedan på em/kväll o ev nat när du är hemma igen? Så gjorde då jag när jag började jobba när Egil var 8 månader. Mjölkproduktionen anpassar sej ju rätt snabbt utfrån hur o när man ammar. Ja, ja det var bara en liten fundering! Lisa H
Skrivet av    Lis m E-00 Y-03 A-05

Funkar ersättning så är väl det

nästan lättare tycker jag, men så får man väl knappt säga. Jag provade ersättning någon gång när Emil var liten men han fick dunder-magknip av den då. Pumpen från apoteket kostade runt 60-70 kr. Helt klart överkomligt. Den är väldigt smidig och enkel, inte en massa konstiga smådelar att krångla med.
Skrivet av    Marie m EmiloEbba

Medela

Hej Sonja! Ja, nu är jag här igen. Om bröstpumpar så har jag två medela. Jag hade en mekanisk med Leo och använde den precis som du tänker göra, men när det blev som det blev med Antonia så köpte min man en elektrisk till mig redan när jag låg på BB. Den är lite dyrare och låter ganska mycket, men pumpar bra. Vi köpte vår på Blocket och man kan inte alls märka att den är begagnad. Så medela är lätt att använda, pumpar \"skönt\" och mycket. Nackdelen är att den elektriska låter mycket, i alla fall tycker jag det när jag sitter där mitt i natten. Nu vill jag bebisfika! Kram, A
Skrivet av    Anna med Leo -03 och Antonia

gillar inte apotekets men...

avent isis funkar bra! fast testa dock apotekets först (ca 70 kronor) ifall att den funkar för dig ist för att köpa en avent för 500-lappen. MEN mata dock vanda med drickskål så länge som möjligt då flaska kan göra barnet \"bekvämt\" och rata tutten om man har otur. det är nämligen enklare att suga i flaska än ta bröstet och det finns barn som blir väldans bekväma om de får flaska tidigt. vad gäller bröstmjölken så håller den 3 dgr i kylen och 6 månader i frysen - alltså inte _bara_ 2, vilket är positivt! *ler* har du mkt mjölk som kommer när du ammar (ur det bröst du inte ammar)? använder du isf mjölkuppsamlare? för då kan du göra som jag (jag har MKT mjölk!!!) och samla ihop en dags mjölk och spara i kylen för att sen frysa in för senare bruk! på så sätt slipper jag akut-pumpa om jag skall iväg...ngn gång i framtiden. *ler* när man vågar ha ett eget liv igen. *blink* lycka till i pump-världen! *kram*
Skrivet av    jennie m t&tyra

Jag gillar inte heller apotekets

Men den funkar om jag ska pumpa mindre mängder. Då skiftar jag mellan att handmjölka och använda apotekets pump, så får jag till slut ut en del. Jag har inte provat någon annan pump, så jag vet inte hur det skulle funka då, men jag hoppas att det inte är jag som är trögmjölkad. ;) Jag ska börja donera bröstmjölk nu och ska få låna en elektrisk pump från sjukhuset och det ska bli jättekul att se hur det funkar. Lycka till! Kram, Sanna
Skrivet av    Sanna__b m. Ludvig 030904 och Lova 050918

den från apoteket hade jag och

den tyckte jag var helt värdelös... så nu när Saga skulle komma slängde jag den och köpte en riktig ordentlig pump..och denna är jag nöjd med.
Skrivet av    Linda m. Saga + 3 till

Artiklar från Familjeliv