Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Iiiiiiiihhhh! Nu har jag mailat tre uppfödare! :-D

Skrivet av Sara m. Viggo
Två av mellanpudel och en av finsk lapphund. Gillar verkligen pudlar, men funderar mer och mer på om jag någonsin kommer att kunna släppa min passion för spetsar (har ju haft två tidigare, mina föräldrar har vår gamla senior nu). Ska iaf bli intressant att se vad de svarar och om de ska få några valpar under 2006.

Satt och funderade på det där med kön också... Har haft både tik och hane innan, och kan inte riktigt bestämma mig nu. Naturligtvis är individen viktigast, men ändå... Tror faktiskt jag i första hand vill ha en tik, men min förra tik var en sån surkärring, och det vill jag helst inte ha igen... *hummar*

Oh well, får väl se om jag får något svar och om någon skulle kunna tänka sig att sälja en valp till mig under nästa år.
Svar på tråden: Iiiiiiiihhhh! Nu har jag mailat tre uppfödare! :-D

Hur hittar man uppfödare??

Jag har mailat SKK för att få hjälp att hitta engelsk springer av amerikansk stam, jag VET att det ska finnas en åt det här hållet och en i Skåne - och de lär inte vara ensamma. Men jag får inga svar!! Och jag har mailat flera gånger... Jag vill ha en hund som ser ut just som en engelsk cocker fast i större format, en cocker är lite liten. Och en engelsk springer med amerikansk stam ser ut PRECIS så, trulnosad med jättelufslabbar, cockerhumör (viftar inte på svansen utan böjer sig hysteriskt på mitten fram och tillbaka så hela kroppen viftar) och bara urhärliga. De tre hundar jag träffat hade jag kunnat ta med mig hem...
Skrivet av    ME 167 down 328 to go

Ring då?

Då får du ju svar! :-) Jag satte mig och surfade på nätet och kollade på måååånga kennlars hemsidor. Valde tresom jag mailde för att de verkade ha bra hälsa på sina djur (A och O är mig!!!) och för att de verkarde vettiga. Men jag känner dem ju inte, så den framtida kontakten får utvisa om det blir något med någon av dessa, eller inte.
Skrivet av    Sara m. Viggo

Just springerklubben

har en kanonfin hemsida (som jag givetvis har tappat bort länken till) där väldigt många uppfödare finns länkade, mitt råd är börja uppifrån och gå neråt tills du hittar ett par stycken som har den typ av hund som du är intresserad av. Rent spontant tänkte jag Lelicas, men tja, det är ett tag sedan jag tittade på springrar. :)
Skrivet av    Ida & Toria

Kul

då håller vi tummarna för att du ska få dig en liten tillökning i form av en hundvalp under nästa år. :)
Skrivet av    Ida & Toria

Tack för tipset

Jag ska kika när det börjar dra ihop sig, just nu vore det oansvarigt av oss att ens tänka tanken, vi skulle inte hinna med en hund. :S Men jag är inte säker på att jag hittar något där, för vad jag förstått gillar inte uppfödarna de som avlar på amerikanskt; en springer \"ska\" visst ha snipnos - just det jag inte gillar i deras utseende. :S Men jag rotar! :)
Skrivet av    ME 167 down 328 to go

Åh, kul!

Just mellanpudel är jag inte alls insatt i men finsk lapphund vet jag -lite- mer om.. Kul!! Spetsar är ju alerta, roliga och livliga. Vallande spetsar är dessutom smarta! Berätta gärna sen hur det går!
Skrivet av    -Milou-

Har fått svar av två nu...

En pudelkennel och så de med lapphundarna. Känner väl mer och mer att jag kanske är spetsmänniska för gott... De planerar också en kull med bf sent i vår, skulle passa oss perfekt. Hoppas hoppas. :-)
Skrivet av    Sara m. Viggo

Gör så och

lycka till även om jag personligen gillar de engelska springrarna mer. :)
Skrivet av    Ida & Toria

Eller varför inte en vargspets/keeshond?

Jag gillar också spetsar trots att de kan vara skälliga. Det är något med utseeendet, känns som den \"ursprungliga\" hunden. Vi har en keeshondstik. Hon är lite egensinnig och inte särskilt lydig men inte nån \"surkärring\". Tvärtom är hon mkt intresserad av andra hundar, mest hannar förstås, men gillar även vissa tikar. Hon tycker om att brottas med andra hundar! Hon skäller så fort nån går utanför dörren men annars är hon rätt tyst. Rätt kaxig som valp men nu är hon mer försiktig.
Skrivet av    Kajan

Artiklar från Familjeliv