Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Mjölkprotein-intolerans och Clostridiumbakterier

Skrivet av Vallie
Hej alla! Skrev för några veckor sedan om vår 1-åriga dotter som fått diagnos komjölksprotein-intolerans. Specialistläkaren grundade diagnosen på kraftig järnbrist, ingen viktuppgång på 6 månader, dålig aptit och 3-4 lösa avföringar per dag. Dessutom hade hon Clostridium-baktierier i tarmen/avföringen. Blodprov för mjölkallergi var negativt.

Det har nu gått 3 veckor sedan vi införde strikt komjölksfri diet och vår flicka har bättre aptit, järnvärdena på väg upp och avföringen fastare.
Samtidigt för 3 veckor sedan började vi ge Lactobaciller i högdos för att få bukt med Clostridium-bakterierna. (nytt avföringsprov igår visar att de "försvunnit":)

Dock har hon inte gått upp i vikt, tvärtom, gått ner 300 gram. Men hon är piggare, gladare och har inte längre skrikattacker.

Idag träffade vi en ny läkare som trodde att vi så smått kunde återinföra mjölkprodukter redan om ett halvår.

Det jag undrar över är följande; Ni som är eller har barn som varit i samma sits, hur fort märkte ni förbättring avseende de olika symtomen?

När provade ni att återinföra mjölk?

Någon vars barn också haft Clostridium med liknande symtom utan att få diagnos mjölkproteinintolerans?

Tack på förhand!
Svar på tråden: Mjölkprotein-intolerans och Clostridiumbakterier

---tillägg--Glutenprover är negativa. imt.

.
Skrivet av    Vallie

inte diagnosen men

min syster råkade ut för en rejäl maginfluensa och hon blev tillfälligt allergisk mot mjölk, men i hennes fall var det då laktosen eftersom inte proverna visade ngt, enl läkaren kunde tarmarnas flora slås ut och hon blev tillfälligt allergiskt mot mjölk. Nu klarar hon av laktosfria produkter och ibland äter hon vanligt, men fuskar inte så mkt ännu....
Skrivet av    Lapplandstjejjen m Anton & twins bf 13/12 v31

Ropa på

Cayenne på ank 2001/12- hennes Nora har haft något sådant.
Skrivet av    Sanna m S & B

Hejsan!

Min dotter är mjölkallergiker och vi har ännu inte börjat att återinföra mjölk då hon helt tydligt fortfarande är allergisk..Hon går inte heller upp i vikt, snarare nedför och nu ska vi göra en kostregistrering som ska visa på om hon behöver näringstillskott. Vi har haft kontakt med barnmott. i Ängelhom sedan hon var 1 år, hon är nu snart 2. Och det är som sagt inget prat om att återinföra det ännu. Men visst är det en helt annan tjej än innan vi fick bort mjölken, hon är mycket piggare och gladare. Men mår ännu inte helt hundra. alla dess prover har tagits, gluten, CF ja...allt de kan komma på, men det ha rinte påvisat ngt. Hälsningar Elin
Skrivet av    moas*mamma