Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

ska vi åka till Kina?

Skrivet av Velig hönsmamma
Jag velar fram och tillbaka och vill gärna ha råd. Om ett par veckor åker min man till Shanghai och han vill att jag och vår dotter, fem månader gammal, följer med. Jag vill gärna åka men är lite orolig för lilltjejen (infektioner och sånt, tänker på Fågelinfluensan också, men den risken vet jag är minimal).

Planen är att vara i Shanghai i en vecka och sedan ta tåget till Peking och va där i en vecka. Vi kommer alltså inte vara nåt på landsbygden.

Enligt vaccinationscentralen behövs inga sprutor, förutom de hon får på bvc.

Nu behöver jag alltså lite peppning - eller tydliga råd. Ska jag åka eller inte? Ser ni några risker?
Svar på tråden: ska vi åka till Kina?

Självklart!

Jag säjer inget om sjukdomar, det måste var och en bedöma, men jag skulle ha åkt! Om inte annat så kan du handla billiga barnkläder & leksaker. Min syster kom hem med en jättefin trehjuling med styrstång och \"midjeband\" runt sittdelen. Har inte sett likadan i Sverige, flickorna kunde använda den när de var strax över året...
Skrivet av    Tinalina

Åk!!! En sån chans får ni inte missa IMT

.
Skrivet av    Pepparkakan med 3 grabbar

Lyxtåg

Jag skulle lätt åka! Men jag har åkt tåg mellan Shanghai och Peking och den resan skulle jag inte vilja göra med ett litet barn. Vi tog de billigaste biljetterna vi kunde hitta så vi fick vad vi betalade för, dvs snusk och trängsel. Mitt tips är att lägga pengar på tågbiljetten! Finns det möjlighet så boka en egen kupé.
Skrivet av    Nillson

JAVISST! Vi bor i Kina!

Hej, Tycker absolut inte du skall känna dig så orolig. Både Shanghai och Peking är civiliserat. Dock hade jag nog lagt pengar på flyg mellan S och P. Vi har släktingar med bebis som skall åka mellan P och S och alla här rek flyg. Kostar runt 1500 kr tor. Jag var också orolig för fågelinfluensa men snart kanm man ju inte vara säker någonstans i vår värld med tanke på alla katastrofer av olika slag. Sorgligt nog. Åk! det är en upplevelse. Ha en bra helg
Skrivet av    Kinasanna

Artiklar från Familjeliv