Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Ändrade dagistider

Skrivet av Jool
Detta är min sista arbetsdag så nästa vecka är jag arbetslös och Alva får gå 9-12 på dagis. Trodde jag. Det visade sig att de har ändrat eftersom många föräldrar ville ha andra tider så nu får hon gå 9-14 tisdag-torsdag. Det är i och för sig jättebra, men just nästa vecka har jag planerat in optikern på måndag och tandläkaren på fredag. Jag tror att jag får avboka tandläkaren för det är precis när Alva ska fortograferas på dagis så hon måste dit i alla fall, men får ju inte stanna sen.
Svar
Här varierar
det lite från dagis till dagis men vårt dagis vill ha barnen där tre timmar per dag. De tycker att barnen ska få vara med i verksamheten så mycket som möjligt och att de inte får vara det ifall de sover ett par timmar av tiden de är där. För om de är på dagis 9-14 så sover de ju nästan 6 av de 15 timmar de är på dagis. Jag tycker att det blir bättre kontinuitet om A är där fem dagar per vecka. Idag tycker jag dessutom att det är lagom att hon är där tre timmar för hon har varit på dagis 7.45 till 16.30 två dagar den här veckan. Jag var iväg 7.30-21.30 igår så jag är lite mör....Mest för att A varit oerhört klängig hela natten och verkligen tagit igen den mammatid hon inte fick igår.
Skrivet av    Malla med A
Jo
jag har varit lite kluven ifrågan tidigare och också tyckt att hon lika gärna kan vara hemma och sova, men samtidigt är det skönt att få hem henne utvilad. När jag är arbetslös så spelar det ingen roll, men om vi skulle skaffa ett barn till så skulle jag föredra att hon är där 9-14 tre dagar i veckan istället. Men det är enbart för att jag tror att jag och bebisen får det bättre då. Väldigt egoistiskt alltså ;-) Förhoppningsvis får jag snart ett jobb och så blir det heltid för Alva igen så det är nog bra att hon inte tappar sovandet på dagis helt. Dessa veckor som jag har jobbat har Alva gått 8-16:45 fem dagar i veckan och hon har klarat det över all förväntan. Visst har hon varit trött och klängig på kvällen, men det var hon även när någon av oss var hemma.
Skrivet av    Jool
jag tycker
det är bättre att bara gå tre dagar (alltså, det passar oss bättre). wille går tis,ons,tors. mellan 8 och 13. fast våran dagmamma är flexibel så man får i princip välja tiderna själv. dom andra femton timmars barnen börjar nio, men jag tyckte det blev så fel, för om jag sen i vinter ska skjutsa adina till skolan så vill jag ju ta allt i samma sväng, så därför valde vi åtta.
Skrivet av    cj m A,W o L
Vad är det du
jobbar med egentligen? Jag har sett att du håller kurser på jobbet men vet inte riktigt i vad? Själv är jag gymnasielärare men har inte lyckats få en tjänst så jag hoppar in som vikarie lite överallt samtidigt som jag söker jobb. Så här mitt i terminen finns det dock nästan inga lärarjobb att söka utan jag söker andra jobb som min utbildning lämpar sig för.
Skrivet av    Malla med A
Egentligen
är jag utbildad marknadsförare och har jobbat mest som säljassistent tidigare. Nu har jag (sen mitten av juni) jobbat på informationsavdelningen på landstinget. De har precis infört ett nytt publiceringsverktyg (så att de själva kan uppdatera sitt intranät) och jag har dels hjälpt till med att flytta över allt material från det gamla till det nya och så har jag hållt utbildning för de som ska lägga in information.
Skrivet av    Jool
Skönt
att hon är flexibel. Det hade ju varit väldigt omständigt att behöva åka iväg två gånger, speciellt på vintern med alla kläder som ska på. Jag tror inte att det spelar Alva någon roll, men för min del är det bättre att hon går tre dagar i veckan. Dels kan vi mysa i sängen de andra dagarna och dels får jag lite mer tid själv att fixa hemma.
Skrivet av    Jool
Typiskt
Så typiskt att dom ändrat så att det krockade med dina inplanerade möten :O( Men å andra sidan så kan jag tycka att det låter som jättebra tider dom dagar som Alva får vara på dagis, för då hinner hon ju vara med på alla dom \"viktiga\" händelserna, och tappar inte vanan vid att äta och sova på dagis. Sen blir det ju lättare att planera era dagar tillsammans också, då ni får hela dagar lediga och inte behöver passa dagistider då. Hoppas att allt kommer att funka bra! kram,
Skrivet av    Mia m A o E