Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Behöver er experthjälp igen!!

Skrivet av Blomman*
Ni är så haj på alla sorters djjur! *fjäskar lite*

Sonen fyller 4 och önskar sig helst av allt sköldpaddor. Hmm lite tveksam. Saken är den att både jag och sambon kan tänka oss fler djur, har en hund, ett litet akvaritum och bor på 104 kvadrat. Frågan är vilket?

Självklart skulle det bli sonens djur, men vi som har ansvaret för skötsel o koll så att det går rätt till! Kan alltså tänka oss att lägga ner tid och energi på djuret.

Jag vill hemskt gärna ha en katt, en raskatt, funderingar på perser. Men lite rädd för att den ska förstöra möbler och hela lägenheten... kommer alltså att bli en innekatt. Kan också tänka mig undulat. Kaniner är jag faktiskt lite rädd för, de rivs väl??

O sköldpaddor kan väl smitta med hemska sjukdommar?

Som ni hör är jag helt vilse i pannkakan, kan ni hjälpa mig med ngt djurtips????
Svar på tråden: Behöver er experthjälp igen!!

Av de djur du nämner

har vi bara erfarenhet av kaniner, och de vi har och har haft har aldrig rivit eller bitit oss. Jag puffar för en nin, eller två.
Skrivet av    Mor, förtvivlad och chockad....

tja kanske det...

de är ju så söta, speciellt de långhåriga... Får kanske försöka övervinna min rädsla. Rätt fånigt, jag kan sitta på en 500 kilos häst, men är rädd för en liten kanin...
Skrivet av   

Apropå sköldpaddor

Vi har nu två landsköldpaddor hemma hos oss. Dessa har kommit till oss för att deras före detta ägare har tröttnat på dem, båda dessa köptes till barn. Sköldpaddor är inget jättebra barn-djur, för barn tröttnar på dem ganska snabbt (undantag finns förstås). Och vad gäller katt så tycker jag inte att det är jättebra att vara alltför rädd om sitt hem. Klösningar kan förekomma, och med perser så blir det definitivt en del hår.
Skrivet av    Charlotte

Jag tycker att marsvin är dom roligaste smådjuren!

Dom är lättskötta och sociala.
Skrivet av    MiMi

Välj ett djur som ni själv gillar

Eftersom det är stor risk för att sonen tröttnar på det (han är ju bara 4 år). Och sen behöver djuret inte bara mat utan också sällskap och stimulans, inte bara sitta bortglömt. En kanin kan bita rätt hårt. Inte så lämplig för en 4-åring tycker jag. T o m vår snälle kanin kunde bita när han blev upptagen (det tyckte han inte om). Vår egen dotter blev biten flera ggr men det minskade inte hennes kärlek. Men hon var 9 år när hon fick sin kanin. Jag tycker att två marsvin (två honor el två hannar el en hon och en kastrerad hanne) vore det bästa. De är flockdjur och behöver en marsvinskompis. Samtidigt har de sällskap av varandra och lider alltså inte om sonen tröttnar på dem. Även marsvin kan förstås bitas men de är fridsamma djur. Väldigt mysiga när de går och kuttrar till varandra. En nackdel är att de äter i princip jämt och det går åt mycket hö. Och hö dammar.
Skrivet av    Kajan