Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Fråga om body pump...?

Skrivet av sienna
Har kört ett mixat pass där body pump ingick, fick då tilldelat mig en skivstång med 1kg vikter x2 som jag körde med då. Var igår på ett helt pass BP, visste då inte alls vad jag skulle ta så jag tog 2x1 kg vikter på var sida stången och körde med det hela passet. Tyckte inte passet var så svårt men vilka vikter man ska ha desto svårare. Jag vill ha mycket och gärna synlig träning på armar, rygg, mage och axlar, vill däremot inte få för stora lår.
Hur mycket har/hade ni i vikter som nybörjare!
Nybörjare inom BP, spinnar och stavgår annars!
Svar på tråden: Fråga om body pump...?

talar inte instruktören om

rekomenderad vikt på varje muskelgrupp? det borde han göra, annars är det väldigt svårt att veta som nybörkajre. en bra grej är att börja väldigt försikitgt för att öka succesivt, det är bara då man bygger muskler, genom att överaska dom med tyngre. men 2 kg lät väldigt lite? nog kan du köra 2,5 på varje sida på uppvärmingen, 3,5 på benlåten tycker jag. prova dig fram. lycka till :)
Skrivet av    Alexandra m. Alicia

Jag har

stången (2 kg) och sen 2 x 2,5 och 4 x 1 kg. Beroende på övning lastar jag mer eller mindre. Rygg kör jag alla vikterna medan triceps bara 2,5:orna (har provat med att lägga på 2x1 kg oxå men det blev tuuungt). Gå gärna på ett PB-teknikpass som är lite längre och där man kan känna efter bättre vad som passar.
Skrivet av    Bea m. V & H

Jag har

2x5 kg, 2x2,5kg och 4x1kg. Om jag minns rätt så kör jag enl följande på vardera sida: *Uppvärmning: 2,5+1 *Ben: 5+2,5 (körde 5+2x1 sist, men kommer öka) *Bröst: 2,5+1 (kommer öka här nästa gång med 1kg) *Rygg: 5+1+1 (eller har jag bara 1st 1kg? hmmm...) *Triceps: 2,5 + 1 *Biceps: 2,5 +1+1 *utfall: 5kg (kommer öka här nästa gång) *Axlar: halva låten 1kg o andra 2½ kg. *Mage: 2½ x2 vid sneda och vanliga raka. 2½ x1 vid \"golvdipparna\" då jag kör pararellt ben/arm. Hoppas nu att jag kom ihåg rätt.
Skrivet av    Nette m.E o G

Oj då,

ja det blir ju mycket bytande på skivstången hela tiden och det i tempo eftersom musiken och passet går. Uppehåll ibland visserligen... Ja, ja det kommer väl med tiden det där, härligt var det i alla fall. Hoppas på synbar effekt inom en inte alltför lång tid....
Skrivet av    sienna

Det går rätt snabbt

när man kommit in i det. Vill du ha synbart resultat fortare så kanske vanlig styrketräning med tyngre vikter och färre rep. kan vara något?
Skrivet av    Nette m.E o G

Instruktören?

Ger inte instruktören vikt-rekommendationer? Det har alla instruktörer jag kört för gjort och det är några stycken. Jag minns inte alls vad jag starade på, men det var nog ganska mycket eftersom jag tränat styrketräning innan och hade grundstyrka. Rent allmänt tar du mer vikt på de stora muskelgrupperna (ben, bröst), mindre på de små (triceps, biceps, axlar).
Skrivet av    Annika60

Varit på pass med 3 olika instruktörer

Och en gång sa en av dem, på denna övning är minimum 2 kg för tjejer eller nåt sånt men i övrigt har de inte sagt något. Nu senast sa hon bara \"lite mer än förra övningen\" eller \"lite mindre än förra övningen\".
Skrivet av    Bea m. V & H

Dåligt...

Jag skulle påpeka det för instruktörerna! Alla jag har kört för har gett rekommendationer för varje övning. Men de ger alltså bara nybörjarrekommendationer; sen får man själv anpassa och det lär man sig ju snabbt. Flera brukar också påpeka för nybörjare (de frågar alltid om det är några nya) att om nybörjarna har kört styrketräning i gym ska de tänka på att det är många fler reps på pump så de kan inte räkna med att ha samma vikter som i gymet.
Skrivet av    Annika60

Gå för mig..:)

jag säger alltid lägsta viktrekommendation före varje låt trots att de flesta som går på min klasser gått ett tag.
Skrivet av    Pia m J-99 o S-03

Viktrekommendation

Uppvärmning: högst 5 på varje sida eller lika mycket du har på biceps Ben. Lägst 5 sammanlagt Bröst: Lägst 2 sammanlagt Rygg: Lägst 4 sammanlagt Triceps o biceps: Lägst 2 sammanlagt Utfall: Lägst 2 sammanlagt, men gärna lite till Axla: Lägst 2 sammanlagt Jag menar alltså kilo och minsta rekommendation för nybörjare.
Skrivet av    Pia m J-99 o S-03

Viktrek.

När jag gick Pumputb. för ca 2 och ett halvt år sen så hade som mer eller mindre slutat med viktrek. Det kan vara därför att inte alla instruktörer nämner något om det innan. Små muskler som Biceps, Triceps, axlar och uppvärmning är lagom från 1 kilo på varje sida som nybörjare och dom övriga stora musklerna från tre kilo på varje sida av stången. Kom ihåg teknik före vikter. Det gör inget om det blir för lätt första gångerna.
Skrivet av    Millan68

Hade en ny instruktör idag

som var bra på att ge viktrekommendationer. Hon var väldigt bra på att tipsa om teknik mm oxå. Skänt att känna att man faktiskt fick lite hjälp.
Skrivet av    Bea m. V & H