Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

hur har ni det med lavemang???

Skrivet av Molle
Hej!
Det var ett tag sedan jag skrev här inne men jag läser så ofta jag kan. Det är fullt upp här nu med Hanna som är tre och ett halvt med enorm vilja och temperament och lillebror som också ska ha sitt.
Vad jag undrar är vad ni använder för lavemang? Vi använder vatten varje morgon och någon gång i veckan blandar vi i klyx. Men vi upplever att det inte fungerar riktigt. Ganska ofta händer det olycker en stund efter vi lämnat toaletten. Eller så kommer bajs på eftermiddagen. Hon har ju blöja än så länge men detkommer nog snart bli känsligt. Hennes kompisar har ju inte blöja. Ni som ha större barn, klarar dom sig utan blöja eller har dom något annat skydd istället? Jag har som sagt börjat fundera lite på framtiden och helst när min dotter tittar på mig och frågar "Kan inte jag också få ha trosor?" (vilket hon nu får ha utanpå blöjan)
Ja, det var lite frågor från mig.
Tacksam för lite råd!
Kramar Molle
Svar på tråden: hur har ni det med lavemang???

Så här gör vi

Dottern får klyx varannan dag.Hon sitter då ca 30 min på toa och babblar med kompisar i telefonen,läser,gör läxor med strykbrädan som bord.Oftast har hon den varma vetekudden på magen.Fyller kanske ingen funktion,men det är skönt säger hon.Kanske avslappnande? Hon är urininkontinent så hon använder ilägg.De finns i alla möjliga storlekar så blöjor behöver man inte ha när man blir \"stor\". Vi har blivit erbjudna någon form av slangar med handpum som det ska vara vatten i.Tror att det kan vara något faktiskt.Då får/kan dottern pumpa i vatten själv. Olyckor händer,men när allt sköts och inget speciellt händer så funkar det bra.Vet att gröna oliver och rödbetor sätter fart på magen,och det blir olyckor om hon äter mycket. Funderingar?Fråga gärna:)
Skrivet av    Q

Och vi....

Min dotter får microlax varje morgon. Sen sitter hon på pottan ca en halvtimme. Ibland kommer det mer i blöjan senare på dagen men för det mesta så hålls det till pottan.
Skrivet av    Haja04

lavemang

hej jag brukar skriva om lavemang på den här sidan, just för att det är vår jobbigaste grej. vi har kört med klyx varannan dag i fler år men rätt som det var funka inte det. nu har vi provat den nya apparaten peristeen med vatten, men det funkar inget vidare. det är verkligen jobbigt för dottern när det kommer bajs emellan (speciellt på gympan) så tyvärr har jag inga tips men det är nog så viktigt att skriva om och dela med sig av sina erfarenheter, hoppas fler kan skriva om det och ge oss tips.
Skrivet av    evany

Hej!

Vi kör med Ledins clysmatic,2 ml uppblandat i 1L vatten. Det har vi gjort i några år nu och det fungerar bra för vår kille. Det är ett naturmedel som vi fick tipps av en annan mamma. Vår kille får lavemanget var annan-tredje dag och hittills så har han inte läckt emellan. Jag har skrivit tidigare här om detta men vet inte om det är fler som använder har provat detta till sitt barn.
Skrivet av    Eva & J

Vi kör..

med vatten levemang till vår Viggo. Varanna kväll ger vi honom det. För Viggos del funkar det mycket bra. När vi startade körde vi varje dag för att få ut allt.. Vi har verkligen fått en \"ny\" kille. Han äter betydligt bättre så det känns skönt. Sedan är det så skönt att det inte läcker hela tiden. Vi har förrästen skaffat en bärbarn DVD så att han kan titta på film.. under tiden. Lite lyxigt men Viggo tycker att det är mysigt med dessa toa stunder. Hoppas att det ordnar sig för Hanna Kram Elisabeth
Skrivet av    Viggos mamma