Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

När ska man egentligen börja boka/planera..

Skrivet av Christine
Hej på er !Vi ska gifta oss i oktober 2006, och när jag häromdagen ringde för att boka kyrka så skrattade dom nästan åt mig och tyckte att jag var ute i extremt god tid, men jag bokade i varje fall. Sen igår skulle jag boka den festlokal vi ville vra i, då var den uppbokad varenda helg from april till sista oktober, och vi ville ha den den 7/10, så det gick ju inte. Känner mig lite velig på ena stället är man ute i jätte god tid och det andra är det redan uppbokat. Hur gör man med resten, typ fotograf mm, man vill ju inte bli utskrattad för att man är tidig. Hur gör ni??
Svar på tråden: När ska man egentligen börja boka/planera..

Vi har lite mindre

än 8 månader kvar och vi har inte planerat ett dugg.det tar vi längre fram.tycker det är alldeles för tidigt än.
Skrivet av    Nilla

Boka kyrka, lokal och fotograf...

Så snabbt som möjligt! Folk är ute i _väldigt_ god tid nuförtiden. Resten - som klänning och skor och sånt kan ni ju vänta med till nästa år i alla fall.
Skrivet av    Camelia

Ja det är nog ungefär så som jag har tänkt.*imt*

c
Skrivet av    Christine

Det där med kyrkan känner jag igen

Vi ringde och bokade prästen fem ånader innan, och hpn tyckte vi ju hade gott om tid på oss (inte så att dom skrattade åt oss dock :-)). Hur lång tid innan man bör vara ute beror ju väldigt mycket på var man vill vara, om lokalen är väldigt populär, eller att det är ett datum kring någon större högtid, typ midsommar. Vi började med våran planering fem månader innan som sagt, och det var fullt tillräckligt.
Skrivet av    Fru M

I de populära kyrkorna...

Får man vara ute MINST ett år i förväg - oftast ett och ett halvt. :-S Min svärmor arbetar på i en av de populärare församlingarna och hon bokade bröllop för senhösten 2006 i våras.
Skrivet av    Camelia

Strunta i..

om de skrattar. Huvudsaken är att ert bröllop blir som ni vill ha det, och då kan det krävas att ni är ute i riktigt god tid, det märkte du ju själv med festlokalen. \"Vår\" kyrka är populär, jag ringde 11 månader innan och då var vi inte det första brudparet den dagen. Hela sommaren brukar de ha minst tre vigslar varje lördag i den kyrkan. Jag bokade även festlokal, fotograf, frisör, hotellbröllopsnatt, spa, häst och vagn, innan september var slut. Nu ska jag börja kolla på band till festen, sedan kan jag ta det som det kommer fram till i sommar. Min klänning har jag hemma och ring har jag sett ut. Lycka till!!
Skrivet av    gabbiz med Alvin ~ Brud 5/8 ~06

ja du...

maj 2004 kom maken äntligen på vart han ville gifta sig (jag har låtit honom ta stegen så att han inte behöver känna sig pushad :)) vi började planera och bröllopet skulle vara 31 juli. i juni brakade allting ihop (massa problem med släkt som var bjudna men som krånglade, maken tyckte att det kunde räcka med oss två men jag ville gärna ha de närmaste med) så man kan säga att vi hade typ 6-7veckor på oss att börja om från början, planera om allt och prästen i kyrkan kunde inte ha vår vigsel den 31 juli så vi fick skjuta tillbaks den med en vecka till 24 juli...så vi hade lite att göra :) men vi klarade det utan problem (tur att vi inte hade ett jättestort bröllop)!
Skrivet av    0rcid

Artiklar från Familjeliv