Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Sammanställer ny lista!

Skrivet av Elin E
Jag skulle vilja sammanställa en ny lista (har ju gjort ett par livaktiga jullistor tidigare...). Denna gång tänkte jag att ni alla skulle få ge förslag som passar ÄLDRE människor.

Visst är det hopplöst att hitta på presenter till sina egna farföräldrar eller makens gamla mormor? Eller åldriga egna föräldrar, för den delen.

Naturligtvis generaliserar jag hårt, men jag märker att jag inte är den enda som suckar varenda jul och säger "Vad 17 ska farfar få i år då?"
Svar på tråden: Sammanställer ny lista!

Egna svar:

Proffsfoton från dagis och skolan Egna privata foton på familjen, i fin ram Varma sockor eller strumpor Fint té i burk Smaksatt kaffe, nymalet förstås Hembakat bröd eller kakor Korsordstidningar Prenumeration på Allers eller annan tråktidning Fleecepläd Dunsockor Örngott med personligt tryck Paket med stearinljus, ljusmanschetter och servetter Fina kryddblandningar i burkar God choklad, kanske hemgjord CD med klassisk musik Pocketbok Förstoringsglas Slips Tunn scarf Kasse eller väska att handla i Köksredskap för att kunna slänga de uttjänta Matpaket med ex. lax, paté, kex, exotiska frukter Almanacka, kanske med egna foton på barnbarn(-sbarnen) Ficklampa och passande batterier Tjock fin hudkräm med mild parfym
Skrivet av    Elin E tänker på farmor

Äldre släktingar jag bla gett:

Fina marmeladburkar (små burkar i plåtask) Julkaffe Morgontofflor Prenumeration på veckotidning Fin choklad från chokladbutiken Pläd
Skrivet av    Pinse

Furiosas tips!

Mysiga tofflor Varm pläd Trevlig bok Eget sammansatt album Måla en egen tavla Korsordsbok för lite förströelse Prenumeration på en bra tidning Något gott te, goda skorpor och fin marmelad En varm halsduk Sköna, varma vantar/handskar Shoppingvagn Näsdukar i tyg Varma stumpor Skönt skumbad Avkopplande fotbad En upplevelsedag (en fika på stan, ett museebesök, middag mm ni tillsammans) Det var några av mina tips!
Skrivet av    Furiosa

säkert föreslaget

redan, men det här ska jag ge i en adventskalender till mina snälla gamla grannar, tant och farbror på 75-80 år. de ska få ett paket varje advent liksom. blir 4 paket + julklapp. idéer jag har : Trisslotter Något fint julpynt, liten tidslös ängel Vaniljljus och två små ljusstakar Fina servetter Korsordstidning Fin penna till korsorden Gott te Fin burk med julgodis Badkulor Tesil Gott te Är mina förslag än så länge... Men nu ska jag skriva ner fler förslag allt eftersom jag läser listorna och får förslagen ;) Jättebra idé. Fast mina förslag var ju mer småpresenter till en kalender och egentligen inte julklappar. Till farfar ska jag ge ett grythandske, en snygg en, och till farmor en kruka som jag ska så apelsin i med fin skylt, och mormor ska få en fin ljusstake och doftljus var det tänkt.
Skrivet av    Jäntunge

Vi ger alltid mormor...

...en liten korg med portvin, mörk choklad, en pocketbok etc. Hon är en liten livsnjutare så det passar henne bra. Brukar också lägga ner några små flaskor vin eftersom hon gärna drciker vin men pallar inte en hel flaska (konstigt va *s*)
Skrivet av    Carro W

Tråkigt...

Mina föräldrar är \"äldre\" och det är himla svårt att ge något till dem. Nu ger vi inte julklappar men ibland vill man ge dem något ändå. Båda två lägger patiens väldigt ofta, så kortlekar gör de av med flera om året. Bra present alltså, fast det ska ju vara med de rätta figurerna. Choklad går också åt en del hos dem. Och någon likör eller sån finare dryck. Just det, vi brukar göra fotokalendrar till jul också.
Skrivet av    Mme Knorr

En liten detalj bara...

Pocketbok är nog inte alltid så smart att ge till äldre, de brukar ha svårt att läsa texten. Mamma läser enormt mycket, men just pocketböcker klarar hon inte.
Skrivet av    Mme Knorr

på teknikmagasinet

har de en \"masagekudde\", en kudde som vibrerar och masserar ryggen, den blev min mormor väldigt glas att få en jul. Kanske ett tips till någon.
Skrivet av    Magdam

kanske

en vetekudde eller en aromalampa men härlig doft
Skrivet av    Julmysan

När mormor och morfar levde

Då de firade guldbröllop gav jag dem ett vackert fotoalbum där jag satte in foton från det senaste året och skrev lite kort om vad som hänt i mitt och min familjs liv. Sedan fyllde jag på med nya sidor vid både deras födelsedafar och vid jul. De älskade att sitta och bläddra i det och nu när båda är borta är jag jätteglad för det.
Skrivet av    Madde B

Artiklar från Familjeliv