Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

jag får kanske ett jobb

Skrivet av arbetslös mamma
Jag är föräldraledig med min son som är 6 månader. vi helmammar fortfarande och ska snart börja introducera mat. Innan föräldraledigheten var jag arbetslös. Nu kommer jag troligen bli erbjuden ett arbete på en arbetsplats som skulle passa mig perfekt om det itne vore för tidpunkten. Vi hade hoppats på att jag skulle vara hemma i 9-11 månader och att sedan fått ett jobb hyfsat nära hemmet. Lillens pappa skulle då ta över föräldraledigheten fram till dagisstart vid 18 månader. Nu står jag handfallen: mitt drömjobb eller vara hemma med lillkillen i tre månader till.
synpunkter från alla kloka ap-mammor önskas!
Svar på tråden: jag får kanske ett jobb

Då hade jag ...

... vikt mig för omständigheterna och börjat jobba tidigare än jag tänkt. Försökt göra övergången så mjuk som möjligt, fortsatt amma på kvällar, nätter, mornar och helger om lillkillen visat fortsatt intresse.
Skrivet av    Betula

Jag tog jobbet

då jag var i samma sits. MIn dotter var iofs 11 månader men ammade mycket. Det fungerade mycket bra att amma mornar och sedan när jag kom hem. Och att inte ta jobbet var inte ett alternativ då ledig ajobb verkligen är sällsynta här. I vårt fall blev det dessutom dagis för dottern.
Skrivet av    lili m c-02 + v.15

Jag skulle ta jobbet...

själv så valde jag börja deltid när sonen var 6 mån men fortsatte att amma när han ville. Det blev deltid för att vi skulle dela maken och jag i ett år.
Skrivet av    Mia KL m Samuel-03, bf 26/3

Jag hade tagit jobbet...

Det låter jättejobbigt att tacka nej. Samtidigt, måste du börja på stört? Kan du förhandla lite om att börja liiiite senare? Ett par veckor gör ju jättemycket i det här läget! Och kanske börja halvtid första två veckorna så ni kan dela på dagarna för att vänja sonen, det är ju en stor grej! Får ni några veckor på er kan ni ju börja öva, din man kanske kan ta lite ledigt från sitt jobb redan nu för att testa att avlösa dig och så?
Skrivet av    Lena

Jag valde sonen

Fick ett erbjudande om jobb när sonen var 7 månader, men jag kände att det var alldeles för tidigt både för mig och sonen. Ekonomiskt hade vi inte riktigt möjlighet heller att pappan skulle vara föraldraledig så på det sättet skiljer det sig från ditt fall. Men jag ångrar inte mitt beslut. Följ ditt hjärta. Det ordnar sig säkert hur du än väljer! Jag har fått ett tillfälligt jobb nu och det går bra att amma morgon och kväll :-)
Skrivet av    Zukits med Filip 18/6-04 *på besök*

Jag antar

att pappan blir hemma tidigare och mer om du tar jobbet, i så fall är det väl bara att köra! Det gäller förståss att lotsa in mer fast mat och att låta pappa ta mer plats (om han inte redan tar stor plats), redan nu på studs. Men sedan, pappor är lika mycket föräldrar som mammor och lika viktiga. Mammor och pappor kan utöver amningen tillfredställa precis samma behov hos barnet och bildar en lika tryggbas för en bra anknytning. Men en mamma som ångrar att hon inte hoppade på drömjobbet, hon blir nog alltid lite missnöjd och det är ju trist för hela familjen.
Skrivet av    Skorpan

Personligen...

...hade inget jobb i världen fått mig hemifrån så tidigt - men jag tror att bara du kan göra valet för dig! Jag tror att det blir bäst för din son om hans mamma följer sitt hjärta och sin inre röst om vad som är bäst. :) Lycka till med ditt val! :)
Skrivet av    Erindriel

tack!

detvar precis det här svaret jag ville ha, men när du skriver det känns det sååå fel. tror jag hoppar jobbet
Skrivet av    arbetslös mamma

men inte här

jobben är ju faktiskt inte så sällsynta inom min bransch. visst var det här drömjobbet, men det dyker väl upp flera sånna?
Skrivet av    arbetslös mamma

det kanske vore nåt

kanske ska kolla upp möjligheten att jobba deltid
Skrivet av    arbetslös mamma

nej

det känns inte rätt just nu helt enkelt. ksa kolla upp möjligheten att jobba kanske halvtid till en början.
Skrivet av    arbetslös mamma

det kommer jag också välja

Inser att jag troligen kommer ångra att jag itne var hemma med sonen längre mer än att jag inte får jobba på just den arbetsplats jag önskar. det ÄR för tidigt för oss
Skrivet av    arbetslös mamma

självklart

kommer pappan ta över i så fall. Vi har tidigt jobbat in två viktiga anknytningspersoner i lillen liv så det skulle inte bli något problem, när han väl vant sig. det stora problemet är ju att jag inte skule finnas där och att pappan inte har amningen att tilgå. Inser att jag inte skulle sakna det där drömjobbet lika mycket som ledigheten med sonen.
Skrivet av    arbetslös mamma

Inser

efter att ha läst alla svarne här att jag känner som du. kanske skulle jag kunna jobba halvtid för att få jobbet, men det är alldeles för tidigt att lämna honom uppåt 9 timmar om dagen, vilken det blir med restid. vi skulle ju ses kanske 2-3 timmar per dag på vardagarna. NÄ, det går inte!
Skrivet av    arbetslös mamma

Ja det är att rekommendera...

vi kommer göra likadant denna gång. Då får även maken en möjlighet att umgås med bebisen när den är relativt liten. Sedan slumpade det sig att han fick se de första stegen, krypningen kommer jag faktiskt inte ihåg vem som såg först.
Skrivet av    MiaKL,S03+K06

Inte jag

Nya jobb kan ju dyka upp, men tiden när barnen är små kommer aldrig tillbaka! Jag är också arbetslös, och nej för mig är det otänkbart att börja jobba med en så liten bebis som jag helammar. Barnen går före drömjobb för mig faktiskt. Jag letade inte efter jobb när de var så små, la jobbsökandet på is och har tagit upp det igen först nu. Jag skulle ha sagt att det helt enkelt inte går eftersom jag är föräldraledig, och det tror jag de flesta atrbetsplatser har full förståelse för. Många kvinor är ju hemma 18 månader! Inte förväntar sig många arbetsgivare i Sverige att man vill börja jobba efter bara 6 månader, det är knappast en del av vår kultur just nu? Jag skulle ha sagt att om det fanns möjlighet att tillträda när barnet var 10 månader så kunde jag börja då, som tidigast. Gick det inte så skulle jag tacka nej. Jag tycker inte att det inte är någon skillnad mellan mamma och pappa, och att det inte spelar nån roll om pappa är hemma. För mig är en så liten bebis mer knuten till mamman och bör få ammas stup i ett om den vill det, jag tycker inte att det är fel att det är så. Visst är jag för ett jämställt föräldraskap och tycker att det är bra att pappor är hemma. Men sdamtidigt så är vi däggdjur också med behov och instinkter som inte alltid det moderna samhället tar hänsyn till.
Skrivet av    Cecilia

Jag känner...

..mycket som du i detta Cecilia - de är små så kort tid och behovet av mig som mamam är så stort då. Ett jobb är ändå alltd bara ett jobb, men mitt barn är en helt unik varelse och ett BARN. :)
Skrivet av    Erindriel

Låter som du...

...känt efter mer ordentligt nu - inåt - och då är det ju bra att lyssna på den inre rösten! Både för dig och barnet ditt! :)
Skrivet av    Erindriel

Tror att

du gör rätt som väljer att stanna hemma ett tag till. 7 månader är så tidigt! Bebistiden går så snabbt och jobba hinner man många år framöver :-)
Skrivet av    Zukits med Filip 18/6-04

Följ ditt hjärta, själv

skulle jag ha stannat hemma en stund till. De är bara små en gång medan jobb kommer igen. Men följ ditt eget hjärta så blir det nog bra.
Skrivet av    ma.mia

Artiklar från Familjeliv