Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Förstörda overaller?

Skrivet av Eva m Teo
Hur ska man göra för att gardera sig mot att personalen INTE hänger overallerna i torkskåpet? Känner mig lite orolig för att börja använda det svindyra overallen vi köpt :o( Tidigare så har jag märkt att informationen inte riktigt går fram, har t.ex anmärkt på att jag inte villa att mitt barn enbart har sitt underställ i sandlådan (slits) utan överdragsbyxa eller att det är bajs i blöjan när jag hämtar honom, man går ju inte alltid hem direkt. Om jag pratat med personalen så är det iaf ibland någon ny vikarie som man inte träffat på morgonen eller så har personalen möte och personal från annan avdelning är där. Rädd att overallen blir förstörd, har pratat med andra föräldrar som fått det. Personalen verkar inte göra något åt det. vad gör man?
Svar på tråden: Förstörda overaller?

Föreslå att

personalen sätter upp en lista på torkskåpet där dom noterar vilka barns overaller/stövlar inte får vara i torkskåpet. Så har dom gjort på barnens dagis och jag kommer fråga om dom kan göra det även i skolan. Det har funkat jättebra. Om det står på torkskåpet så missar dom det ju inte, menar jag...
Skrivet av    Mia A

tips om overallen fick du bra av Mia

men om bajs i blöjan. Det kan ju faktiskt vara som så att barnet bajsat ute och de inte kännt det på lukten. vissa barn säger ju inte till efteråt. märker du det och du inte ska hem direkt så föreslår jag att du byter blöjan på dagisets skötbort innan du går. Sådant händer utan att det handlar om direkt vanvård :) har hänt mig ett par gånger eftersom de gått ut efter lunchen och mitt barn ofta bajsade efter lunch och jag kom därefter och hämtade. Personalen hade inte hunnit märka att han bajsat för det luktade inte alls mycket bara när man var riktigt nära kände jag det när jag lyfte upp honom för en kram. så jag klandrar inte personalen han sa inte heller till efter han bajsat.
Skrivet av    Emma

Märkpenna?

Kan du skriva med märkpenna på insidan (men ändå synligt) att den inte får torka i torkskåp?
Skrivet av    ummierik

Informera, märk overall samt be att få sätta upp

en lapp på torkskåpet att din sons overall ej bör hänga där. Sen har jag ändå med i beräkningen att det _kan_ gå fel någon gång och att overallen kan hamna där ändå (vid stressad situation eller liknande). Men på detta sätt så eliminerar man iaf risken att den hamnar i torkskåp. Förstår att dagis inte kan stå för kostanderna om plagg felbehandlas eller går sönder även om det är trist. Är det ofta så att din son har bajs i blöjan när du ska hämta honom? Har bara hänt oss en gång och då var det nygjort så det kan jag knappast lasta personalen för ;-) Är jättenöjd med vårt dagis (har snart gått två månader)och tror inte att detta med overallerna kommer att bli något problem.
Skrivet av    madeleine75

Tack...

att sätta upp en lapp på torkskåpet var ju en superbra idé :O).
Skrivet av    Eva m Teo

Artiklar från Familjeliv