Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Att skada sig själv

Skrivet av Frustrerad
Jag är mycket i kontakt med en pojke som är autistisk och självdestruktiv. Det gör mig så ont att se när han slår sönder sitt vackra ansikte. Jag undrar om det finns någonstans på nätet att läsa om detta. Jag vill förstå varför det sker och hur man ska handskas med detta. Eller kanske någon här är berörd av detta och kan berätta lite?
Svar på tråden: Att skada sig själv

det beror lite på

\"hur\" du kommer i kontakt med honom tycker jag. Är du en släkting eller närstående? Isåfall kan du väl försöka tala med pojkens vårdnadshavare för att få svar eller hjälp? Annars är det nog inte så lätt att hjälpa honom, om du inte kommer honom nära på ett naturligt sätt, tex arbetar med honom?
Skrivet av    fifi m 5 underbara galna barn :-))

Många av våra

barn har självskadebeteendet och det kan bero på att han vill förstärka en känsla hos sig själv - av t ex frustration eller besvikelse. Ofta har de här barnen en för låg taktil upplevelse - de upplever inte smärta och beröring som vi andra. Hur gammal är han? För oss är det bara avledning som hjälper och då måste man gå in med den tidigt innan han blir för upprörd. En del gör det för att få självstimulans om det saknas annan stimulans... läste om en man som alltid onanerade och det var bara i brist på något vettigt att göra. Men fantasin att sysselsätta sig själv saknas och med ett aktivitetsschema försvann det avvikande beteendet. Jag vet ju inte i vilka situationer den här pojken skadar sig och då är det svårt att säga varför.
Skrivet av    tårtmamman

Jag har en son med den problematiken..

Jag har hittat en sida på engelska som du kanske kunde titta in på. Jag tycker inte det har funnits så mycket litteratur och information om detta. Tips är att prata med pojkens närstående och höra hur dom hanterar den här problematiken. Kolla in på den här sidan. http://www.autism.org/sibpaper.html
Skrivet av    Fenomen

I vilka situationer...

...händer det?
Skrivet av    Nilsfar

Artiklar från Familjeliv