Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Diskussion på dagens fikarast

Skrivet av Fru Marmelad
Jobbar med en lite äldre man och en medelålderskvinna, båda hade sett Insider igår och NU minsann visste de allt om FI. En i styrelsen t.ex. som hade skrivit en jättehemsk bok om att alla män skulle utrotas och det var det partiet tyckte också. Jaså, var hon som skrev boken inte medlem i Fi? Men de hatar ju män i alla fall, det sa de ju på TV. Det är TYPISKT att feminister bara tänker på kvinnor, tänk på alla män som blir mördade på stan, t.ex. han på Kungsgatan. Varför ska man bara bry sig om våld mot ett kön när det faktiskt är FLER män som blir nedslagna och till och med misshandlade till döds. Och hon Tiina Rosenberg är ju alldeles galen, HON hatar verkligen alla män, det är ju ren diskriminering det hon håller på med.

Citat från fikarummet alltså. Jag var den enda som verkligen protesterade, synd att jag inte såg programmet, vet någon om det går i repris - jag skulle gärna vilja se det. *deprimerad*
Svar på tråden: Diskussion på dagens fikarast

Kan bara instämma.

Beklämmande, men inte förvånande. Nej, jag såg inte heller eländet.
Skrivet av    Rudolfina

Hur

de lyckats att knåpa ihop det från Insider förstår jag inte. Knark låter som en trolig förklaring. ;)
Skrivet av    Sadako

*asg*

Mannen verkar hysa något sorts agg mot feminister i största allmänhet, kvinnan ser annars mest på dokusåpor så det kanske har gett henne livlig fantasi. Eller så VAR det knark i fikabrödet ;-)
Skrivet av    Fru Marmelad

Hu

Du får komma och fika hos oss i stället! Det är så oooooooootroligt skönt att umgås med människor som både är tänkande och har humor! Jag är så enormt tacksam för mina smarta och roliga jobbarkompisar! (Har varit borta i tre dagar så jag saknar våra fikor *S*)
Skrivet av    Annika60

för det finns inte ett uns sanning i kritiken. Klart man bara ska bry sig om våld mot kvinnor. Det är ju viktigast av allt våld. Men bara om det är män som slår. Och att utrota alla män måste vara en idé som inte alls har med feminism att göra. Och naturligtvis tänker inte FEMINister bara på kvinnor. De tänker jämställt på bägge könens tillkortakommanden och skyldigheter i jämn proportion. Och Tiina Rosenberg verkar ju vara en kvinna med kloka och sunda åsikter, både om kön och om sina partikamrater (och inte har hon plagierat, det är bara en kvinnofientlig komplott att påstå det). Så dumma de var de där arbetskamraterna. Var får folk allt ifrån?
Skrivet av    Miss Bobcat

*s*

du förnekar dig aldrig. Har du förresten läst fakta kring det där med plagiatkritiken? En referens som stod en rad före citatet istället för efter. ja det är ju verkligen ett plagiat.
Skrivet av    Mustardseed

Länk tack

Själv disputerad och vill få mer info.
Skrivet av    Sadako

Har ingen

länk tyvärr, och minns inte var jag läste artikeln av en man som själv läst igenom de omdiskuterade avsnitten där hon kritiseras för plagiat. Han menade att den som anklagar henne för plagiat måste göra det mycket väl medveten om att det enda hon gjort är att felplacera referensen. Men tyvärr, jag kan inte bistå med nån länk just nu.
Skrivet av    Mustardseed

Blev nyfiken

Jag hörde på nyhterna på radion att det tydligen inte fanns någon referens alls. Alltså inte någon felplacerad heller.
Skrivet av    Sadako

hittar just nu bara det rosenberg

själv skrev om frågan, och jag antar att du vill höra en tredje part, men här är iaf hennes egna ord \"samma tidskrift publicerade Johan Tralau sin artikel ”Könspolitik går före akademiska meriter” där han presenterar mig som forskningsfuskare. Han hänvisar till ett historiskt bakgrundsreferat på sidan 24 i min bok ”Byxbegär”. Fuskdiskussionen kretsar kring placeringen av fotnoten nummer. 9. Fotnoten borde ha placerats en mening senare. Det är däremot inte sant att referensen skulle saknas. Tralau har av allt döma aldrig öppnat min bok utan hämtar sin information från en fem år gammal recension där recensenten öppnar sin text genom att hänvisa till sin egen forskning och i slutändan avfärdar all queerinriktad genusforskning\"
Skrivet av    Mustardseed

Men

jag håller ju med henne! De var jättedumma! Korkade rent ut sagt. Vad fick de allt ifrån! Ingen företrädare för Fi kan ju göra fel och framför allt kan ju inte feminismen ha fel. Det är bara kvinnoförtryck att påstå det. Tråkigt att inte ha intelligenta arbetskamrater som därmed också, automatiskt, är positiva till feminism.
Skrivet av    Miss Bobcat

?

så man är inte \"tänkande\" om man kritiserar FI... Översittarfasoner! Precis som FI.
Skrivet av    Tova

Jaja

Trist att det ska vara så svårt att föra en seriös diskussion. Men det är väl lite för mycket begärt.
Skrivet av    Mustardseed

Läste du mitt inlägg? *förvirrad*

En diskussion där man diskuterade Fi handlade det inte om direkt nä... jag är ingen direkt Fi-anhängaren själv ens (och det är nog inte Annika60 heller om jag känner henne rätt ;-)).
Skrivet av    Fru Marmelad

Jag uppfattade

det som om diskussionen berörde Fi. Läste inlägget igen och uppfattar fortfarande samma sak. Fi, Tiina osv. Det otäcka är väl att feminism inte tycks vara tillåten kritiseras överhuvud taget. Många feminister kritiserar Fi, men mest pga vänsteransats och brist på bredare politiska ståndpunkter utanför feminismen, dvs att det är ett enfrågeparti på vänsterkanten. Men feminism, ja den får aldrig kritiseras. Den som gör det anses, om inte kvinnofientlig, dum och blåst. Det känns lite skrämmande. Lite utav en sekt.
Skrivet av    Minox

Ehhhhhhhhhhh???

Kristiserat FI har jag gjort själv vid inte så få tillfällen och jag är inte så självspäkande att jag betecknar mig själv som \"icke tänkande\" ;-) De går att kritisera FI på flera olika grunder, men läste du marmeladskans inlägg så borde du funnit att fikakritiken inte gällde sådant som FI de facto gjort sig skyldigt till...
Skrivet av    Annika60

Minox...

Sekt är något helt annat än feminism. Tro mig. Jag ogillar skarpt när folk urholkar ords valörer. Sekter är något ruggigt som kan göra riktigt läskiga saker med människor; det är inte samma sak som att föra en debatt som blir en liten smula mer högljudd än vad vi är vana vid i ankdammen Sverige... Jag är faktiskt nästan glatt överrskad över hur högljudd och gestikulerande debatten är som FI skapat... Hela försiktiga konsensus-Sverige tycks ha fått kollektivt tuppjuck och börjat höja rösten - och därmed blir alla gamla vana konsensusmänniskor jätterädda över att de höjde rösten :-))
Skrivet av    Annika60

Betydligt mera omfattande plagiat

http://www.expressen.se/index.jsp?a=452975 Det är inte särskilt klädsamt att Tiina, t.o.m. i sin avhoppsartikel väljer(?) att felcitera. Man börjar trots allt undra om det är hennes vanliga MO.
Skrivet av    Pappa KP

Minox

Diskussionen BERÖRDE Fi. Ja. Det är inte samma sak som att kritisera Fi. I det här fallet så handlade det mest om ovilja att lyssna ens på de fakta som jag antar framfördes i programmet. Tror man t.ex. att Solanas är en av Fi:s medlemmar har man ju uppenbarligen inte ens lyssnat på vad som sagts i programmet. Varför ens sitta och gapa om nåt man inte är intresserad av? Fast du verkar ju ha samma utgångspunkt - att inte veta vad man snackar om verkar vara en dygt för personer med feministfobi.
Skrivet av    Fru Marmelad

Underbart inlägg Annika :-)

Gillar inte heller när man urholkar ords valörer.
Skrivet av    kicki e

knark?

det låter för mig som vilken politisk förvrängning som helst i dagsläget dom flesta grundar sin värdsuppfattning på kvällstidningarnas löpsidor, och nyheterna på mix-megapol
Skrivet av    frasse-boy

Sekter

hjärntvättar och jag har sett flera exempel på feminister som varit så övertygade att det måste vara resultatet av hjärntvätt från andra feminister. Inte minst i Bellas Vänner.
Skrivet av    Minox

Minox

Du har inte en susning om vad du snackar om.
Skrivet av    Annika60

Artiklar från Familjeliv